Pro rychlost i jistotu

Zdroj: Pexels

Zdroj: Pexels

Do tří dnů získat až 75 % z celkové fakturované částky! Právě to umožňuje firmám partner systémů Helios – Fintech Roger. Vše probíhá plně automaticky přímo v systému Helios Orange. Roger však na základě vlastních dat umožňuje ověřit i finanční zdraví, a to aktuálně u 386 212 firem. Jak to funguje?

Platební instituce Roger je již dlouhou dobu partnerem Helios Orange. Plug-in Roger Platba je přímo součástí rozhraní ERP systému Helios a funguje zcela intuitivně, samostatně a automaticky. Díky němu lze poslat faktury s dlouhou splatností na pár kliknutí do Rogera k proplacení. Program zároveň udržuje přehled o fakturách s prodlouženou splatností, o fakturách, které na proplacení čekají, nebo platby automaticky účtuje. Právě proto je možné získat 75 % z celkové fakturované částky už do tří dnů od vystavení faktury a zbylých 25 % po uhrazení faktury odběratelem. Cena za využívání služby je přitom pevně stanovena předem na základě individuální nabídky.

Důvěřuj, ale ověřuj!

Více než 33 % faktur v ČR je zaplaceno po uplynutí své splatnosti! Nejen proto se vyplatí ověřovat si své obchodní partnery předem. Roger Ověření nabízí bezplatně přístupný registr aktuálně 386 212 českých firem. O každé firmě lze získat report, který kromě základních informací o firmě (sídlo, IČO atd.) obsahuje i důležitá data o finančním zdraví společnosti. Interně přidělovaný rating v rozsahu AAA až D popisuje míru rizika finanční tísně v následujících 12 měsících. Databáze rovněž pracuje s údaji ze Sbírky listin. Finální rating Rogera navíc zohledňuje i rizikovost odvětví, ve kterém společnost působí.

Díky Ověření a zabudovanému plug-inu dostupném v Helios Orange zjistíte, které faktury je možné ihned proplatit prostřednictvím Roger Platby. Doplněk zároveň může tyto faktury posílat automaticky k profinancování do Rogera.

Jak to funguje?

Na základě identifikačních údajů dohledá funkce Roger Ověření všechny dostupné údaje o firmě. U 70 898 firem (18 %) jsou dostupná i čísla z výkazů za rok 2019 nebo novější. V rámci modulu si můžete stáhnout i jednoduchý přehledný report o společnosti v PDF. Ten obsahuje ověřená data z veřejných rejstříků, včetně Registru plátců DPH, ale také rating zohledňující hodnotu celkových a oběžných aktiv, cizích zdrojů, ážia a kapitálových fondů, fondů ze zisku, VH minulých let a krátkodobé závazky a bankovní úvěry. Z výkazu zisku a ztrát se potom hodnotí výpočet nákladových úroků, provozní VH a obrat společnosti. Na základě těchto hodnot je vypočítán i poměrový ukazatel zadluženosti, likvidity, úrokového krytí, ukazatel aktivity, pracovní kapitál a ziskovost firmy. Tedy kompletní ukazatele finanční analýzy.

S cílem udržení férového podnikatelského prostředí v Česku zpřístupnila platební instituce Roger databázi všem společnostem. Ověření je dostupné přímo na jejím webu. Data sbírala několik let a díky nim si vybudovala vlastní spolehlivé riskové modely. Nyní nastal čas, aby si své obchodní partnery mohl každý ověřit.

Exit mobile version