Pro-Zeta jako globální i lokální hráč věří Intelu

Česká společnost Pro-Zeta je jednak dodavatelem infrastrukturních zařízení a řešení, od výrobců typu Cisco a Intel až po velmi rychlé průmyslové přepínače Arista – se zatím nejnižší dosaženou latencí, jednak je globálním i lokálním poskytovatelem cloudových služeb. Proč věří technologiím Intel a domácímu prostředí vysvětluje David Čermák, technický ředitel Pro-Zeta.
Servery osazené procesory Intel Xeon, nabízejí například technologie Intel TXT, AES-NI, FlexMigration. Zdůrazňujete je jakožto VAR, s certifikacemi a kompetencemi vaším koncovým zákazníkům? Vědí, že jim mohou v serverové infrastruktuře usnadnit, zrychlit a lépe zabezpečit provoz, a že například v datacentrech na nich mohou vystavět další služby?

Používáme výhradně procesory Intel už skoro deset let. Nové procesory Intel mají vyšší vždy výkon a menší spotřebu, což je klíč k vyšší efektivitě, na níž je současné době obrovský tlak. Z novějších technologií, které samozřejmě také používáme na Intel platformě, mohu jmenovat například SR-IOV či DPDK, jež nám umožnují výrazně zvyšovat výkon SDN (software defined network) v našem cloudu, nebo Intel MPX pro vyšší bezpečnost provozu sdílené infrastruktury.

Nabízíte v datových úložištích paměťové disky SSD? Od kterých výrobců? Orientujete se také na SSD od Intelu?

Na poli SSD disků se toho děje opravdu hodně. Dlouhodobě testujeme zařízení různých výrobců a často se vyskytnou opravdu podařené kousky. Nové produkty však nemají historii a do tohoto segmentu se ženou i výrobci, kteří v něm tradičně nebyli. Intel nám tedy především nabízí jistotou dlouhodobé spolehlivosti.

Znáte mezinárodní sdružení koncových zákazníků ODCA, kteří v něm dávají podněty a požadavky pro cloudovou infrastrukturu?

Zákazníci by měli umět si definovat požadavky. ODCA je tedy zajímavá a prospěšná iniciativa. Na straně dodavatelů především pro ty, kteří hodlají služby dodávat kvalitně.

Jaké dáváte šance lokálním poskytovatelům cloudu?

I když Pro-Zeta poskytuje cloudové služby na několika kontinentech, jsme také vlastně lokálním poskytovatelem cloudu. Primárně nabízíme platformu IaaS+ virtuálního datacentra. Věřím, že šance tu je. Ostatně to dokazuje zájem o naše služby. Zákazníci totiž chtějí mít partnera který je jim blíže, chápe jejich potřeby, a je schopen jim pomoci tak, aby byl jejich přechod do cloudu plynulý a uměli využít všechny výhody. Globální hráči mohou naopak lákají zákazníky, kteří nepotřebují tradiční garanci dostupnosti, podporu a především ty, jejichž aplikace jsou již uzpůsobeny pro cloud. My kromě cloudových služeb, dodáváme také síťový hardware od firem jakými jsou Cisco nebo Arista, takže umíme zákazníkovi nabídnout lokálně služby našich síťových expertů, které mu globální hráči nikdy nedají.

Exit mobile version