ProDeploy – nikdo nedodává Dell jako Dell

Jedna deska Boba Dylana má název „Nobody sings Dylan like Dylan“. Společnost Dell EMC právě uvedla službu Dell ProDeploy pro snazší nasazení klientských zařízení Dell přímo ve spolupráci se společností Dell, případně jen od ní. Jak tato služba vypadá, jsme se ptali Jana Filipa, projektového manažera společnosti Dell EMC.
Co je Dell ProDeploy za produkt? V čem spočívá?

ProDeploy především není produkt, ale služba konfigurace našich klientských produktů, desktopů Dell Optiplex, notebooků Latitude a pracovních stanic Precision.

Jan Filip, Dell

Proč jste službu ProDeploy zavedli?

Důvodem pro zavedení služby ProDeploy bylo maximální zjednodušení a zrychlení nasazení našich klientských systémů v zákaznickém prostředí a úspora jejich zdrojů. Naší snahou také bylo co největší zjednodušení nabídky služeb a jejich zpřehlednění pro zákazníka. Služby, které nabízíme a poskytujeme teď, jsme sice ve velké míře uměli poskytovat i v minulosti, ale jejich příprava byla zdlouhavější a komplikovanější. Proto jsme také nabídku služeb maximálně zjednodušili a vytvořili tři balíčky – ProDeploy Basic, Standard a Plus. Tím jsou teď naše služby jasně strukturované a dané.

Můžete jednotlivé balíčky služeb Dell ProDeploy stručně popsat?

Nejnižší je balíček služeb Basic Deployment. Obsahuje nahrání statické image na klientské zařízení, vygenerování asset reportu, ve kterém je celá konfigurace klienta a další informace týkající se objednávky, zaslání reportu zákazníkovi, aby dopředu věděl, jak si pro něj má připravit svoje prostředí, a také standardní polepka na klientské zařízení s uvedením jeho základních údajů a nastavení BIOSu.

Služba ProDeploy Standard k tomu přidává nahrání dynamické image z naší továrny a přidává k tomu instalaci u zákazníka on-site. Samozřejmě musí být zákazníkem umožněno, aby tam technik měl přístup a mohl pracovat, a to kdekoliv po České republice a 24×7. ProDeploy Standard spočívá v základní instalaci klientské stanice, tj. rozbalení, zapojení hardwaru u uživatele, likvidace odpadu a odnos starého hardwaru.

Včetně garantovaného smazání obsahu disků?

To je až u nejvyšší služby ProDeploy Plus.

Jak tedy vypadá ProDeploy Plus?

U nejvyšší služby Dell ProDeploy Plus
je začleněna i služba naší továrny connected configuration, kdy je přes VPN zákaznické prostředí včetně jeho domény vytaženo až do naší továrny. Na klienta se nejen nahrává image našeho zákazníka, ale dochází tam i k připojení do domény a následně k vykonání úloh, které se ve firmě standardně dělají až po připojení klientského zařízení do domény, a to je pak díky tomu přímo od Dellu připraveno už z naší továrny. Na straně instalačních služeb se ještě přidává migrace dat ze starého uživatelského zařízení na nové a přidává se bezpečné vymazání dat ze starého.

Dají se nějak vyčíslit přínosy pro zákazníka?

Určitě ano, jsou jak finanční, tak časové, a to zejména při větších instalacích. Implementace nových zařízení probíhá podstatně rychleji než při té standardní „ruční“, zároveň se jí nemusejí IT pracovníci zákazníka prakticky vůbec věnovat a mohou vykonávat svoje obvyklé činnosti.

Exit mobile version