Produkční tisk na výstavě Polygraf

Výstava tiskové techniky Polygraf se konala v Praze na výstavišti PVA v Letňanech a bylo na co se dívat, jak potisknout téměř cokoliv čímkoliv. Tam, kde kancelářská tisková technika končí, vše ostatní začíná.
Tradiční výrobci tiskových zařízení – Xerox, Canon, Epson, Ricoh (Impromat) a další prezentovali stroje pro produkční tisk a velkoformátové tiskárny.

Například Xerox upoutal návštěvníky jednoduchostí intuitivního ovládání tiskového zařízení jejich nafocením na tablet s okamžitým přenesením portrétu na tímto personalizovaný papírový košík s popcornem, jádrem expozice však byly tiskárny pro malonákladový tisk, a také tisk ve CMYK, doplněný o jednotky se zlatou a stříbrnou.

Ricoh, zastoupený dodavatelem Impromat, ukazoval prakticky totéž, jen s obměnou doplňkové složky o bezbarvou, která zvýrazňuje podání vybraných barevných ploch, a kromě toho tisk s bílou složkou, jejímž průkopníkem byla před časem Oki.

Canon již plně začlenil produkční stroje Océ, upoutal „plotr“ velikosti malého hřiště.

Lokální dodavatelé předváděli hotové potištěné výrobky, od tužek (Koh-i-noor), přes hrnky až po tisk na nepravidelné plochy hraček, modelů a karosérií.

Výstava Polygraf zabrala prakticky celý prostor pražského PVA Letňany.

Exit mobile version