Propast mezi potenciálními přínosy multicloudu a realitou

Studie Dell Technologies se zabývala multicloudem z hlediska složitosti, nákladů a přínosem konzistentnosti takových prostředí pro podnik. Poukazuje na propast mezi potenciálními přínosy a dnešní realitou cloudových implementací. Celých 80 % respondentů – vyšších IT manažerů ve středních a velkých firmách – tvrdí, že považují hybridní cloud za vysoce přínosný. Pouhých 5 % však uvádí, že se jim podařilo dosáhnout cíle vybudovat konzistentní hybridní cloud.

Z tohoto rozporu vyplývá, že firmy si přínosy uvědomují, ale čeká je ještě mnoho práce, aby dokázaly vše pojmout uceleným a efektivním způsobem. Dosud lidé ke svým cloudovým strategiím často nepřistupovali s ucelenou, promyšlenou, centralizovanou strategií. Téměř všechny firmy zaváděly multicloud decentralizovaným způsobem a nechávaly procesu volný průchod. Nyní do něj musí vnést logiku a uplatnit jednotný přístup v celé organizaci.

Data odhalují i další zajímavé trendy. Ukazuje se, že konzistentnost je cesta ke zjednodušení správy IT, a že přínosy jsou podstatně významnější než několik ušetřených hodin práce. Mezi nejzajímavější závěry vyplývající ze studie patří:

Z veškerých poznatků vyplývá, že centralizace cloudové strategie a zavedení nástrojů pokrývajících všechna cloudová prostředí je přínosem pro IT, ale největší užitek mohou mít koncoví uživatelé a podnik jako takový. Firmy, které investovaly do správné lokální infrastruktury – moderní, výkonné a konzistentní – posílily svoji pozici na trhu a zlepšily obchodní výsledky.

Exit mobile version