Provozovat ECM samostatně je nepraktické, důležitá je integrace

Konica Minolta, to už nejsou jen tiskárny a multifunkce, ale i nadstavba pro správu dokkumentů a podnikového obsahu, vysvětluje Lukáš Dziadek, produktový manažer ECM u společnosti Konica Minolta.
Nabízíte řešení správy podnikového obsahu DMS/ECM jako samostatné řešení, nebo jako součást jiného systému?

Nabízíme obě varianty, přičemž záleží na konkrétní situaci a požadavcích zákazníka, které řešení doporučíme.

Jak dalece je vaše řešení ECM provázáno s jinými systémy pro usnadnění uspořádání podnikových procesů?

Naše řešení je možno provozovat i samostatně, tedy nezávisle na okolních informačních systémech. Nicméně toto je mnohdy nepraktické, protože by byly některé informace uloženy na více místech a mohlo by dojít k nekonzistenci. Naše systémy jsme schopni integrovat téměř s každým IS, který nabízí potřebné komunikační rozhraní – může jít například o různé účetní programy, jako je Navision (MS Dynamics), nebo podnikové systémy jako SAP. Standardně se pak napojujeme do podnikového adresáře přes Active Directory nebo na MS Exchange.

Umožňuje vaše ECM zpracovávat jak podniková data, tak externí? Je vaše ECM zaměřeno jen na nestrukturovaná data (v podobě skenovaných dokumentů, e-mailů, zpráv, obrázků, kancelářských dokumentů a multimédií), nebo umí zpracovávat i transakční data (záznamy ukládané ve standardizované podobě například do relačních databází – reklamační formuláře apod.)?

Náš systém umožňuje zpracovávat externí data díky softwarovým konektorům, což jsou propojovací můstky mezi naším řešením a jiným IS. Systém je schopen si poradit jak z nestrukturovanými, tak strukturovanými daty – záleží na požadavcích zákazníka, co si přeje do DMS ukládat a v jaké podobě s tím bude dále pracovat.

Nabízíte ECM pro interní (on-premise) instalaci, nebo i jako cloudovou službu?

Nabízíme obě varianty řešení u většiny služeb, kde to je technicky možné a zákazníci toto poptávají. U každého zákazníka posoudíme jeho situaci a navrhneme mu řešení, které mu bude funkčně vyhovovat a navíc dávat smysl i ekonomicky v návratnosti investice.

Umožňuje vaše řešení ECM také mobilní přístup?

Řešení Konica Minolta standardně podporuje přístup i z mobilních zařízení. Je pak otázkou konkrétní implementace, zda se k aplikaci přistupuje přes mobilní prohlížeč, nebo přímo prostřednictvím mobilní aplikace tak, jak to známe například z elektronického bankovnictví.

Exit mobile version