Reportáž: Gesto Communications – tři důvody pro Barracudu Networks

Vizí Barracudy je poskytování řešení security a storage, která zjednodušují prostředí IT všech organizací. Seminář pro obchodní partnery společnosti Barracuda Networks na toto téma proběhl ve spolupráci s autorizovaným distributorem Gesto Communications počátkem listopadu 2014 v Praze v hotelu Jurys Inn.
Jiří Línek, ředitel Gesto Communications, autorizovaného distributora, uvedl seminář a předal slovo channel managerovi Barracuda Networks pro region CEE, kterým je Wolfgang May.

Barracuda v kostce

Wolfgang May

Barracuda má tři základní argumenty – poskytuje pro podniky střední velikosti od jednoho výrobce komplexní sadu zařízení pro security a storage, je s nimi snadné začít, jsou snadno použitelná, dá se s nimi snadno pracovat, a dodává je výhradně prostřednictvím certifikovaných partnerů. Firewally od Barracuda Networks jsou certifikovány pro Microsoft Azure Cloud. Pro Microsoft Office 365 má Barracuda k dispozici jak Message Archiver pro zálohování mailů a SignNow pro digitální podpis.

Barracuda Networks byla založena v roce 2003, dnes má přes 1 100 zaměstnanců a v současné době má 150 000 zákazníků na celém světě. Region EMEA, kam spadá i Česká republika a Slovensko, je řízen z rakouského Innsbrucku.

Kdo jsou Gesto Communications

Gesto Communications je distributor s tzv. přidanou hodnotou, je na trhu 25 let už od roku 1989, zaměřuje se na bezdrátové sítě, přístupové sítě DSL, audio a videokonference (Polycom) a na bezpečnost dat, kde právě vede Barracuda Networks. Pro všechny tyto oblasti poskytuje profesionální podporu a servis. Ve spolupráci s partnery prodala více než tisíc produktů Barracuda Networks od malých až po velké organizace.

Barracuda vs. zbytek trhu

Podle IDC je Barracuda Networks se svými Next Generation Firewally (NGFW) vedoucí společností v oblasti Web security a se svými appliancemi pro security a storage zaujímá první místo co do počtu prodaných zařízení do svých segmentů trhu – SMB, midmarket až enterprise.

Barracuda poskytuje rovněž služby, od školení až po nasazení svých zařízení, která provádějí její obchodní partneři (kterým byl také seminář určen). Každý z produktů Barracuda Networks dostává povinné aktualizace, volitelně pak výměnu zařízení do 24 hodin (24x7x365). Další volitelnou podporou je premium support se znalostí prostředí koncového zákazníka přímo od Barracuda Networks.

Svým obchodním partnerům Barracuda poskytuje různé druhy podpory (předprodejní, marketingovou…) a certifikace.

Prostřednictvím partnerského portálu lze získat co-marketingovou podporu, ceníky, účast v Barracuda University, registraci obchodních případů a další. Zejména registrace obchodních případů dává partnerům dosáhnout řady dalších výhod, které mohou zúročit u zákazníků. Jednotlivými úrovněmi partnerů (VAR – value added reseller) jsou – registrovaný, certifikovaný, platinum, diamond. Podle toho jsou na ně také kladeny požadavky na obchodní výsledky, školení v obchodu a technologiích a personální obsazení. Jednou z marketingových podpor je tzv. Cuda Car – velké logo Barracudy na firemním automobilu za odměnu 200 eur měsíčně.

Produkty Barracuda Networks jsou dostupná od 599 eur za hardware a software do virtuálního prostředí od 549 eur. Barracuda má jednoduchou licenční politiku a její zařízení lze snadno ovládat a řídit.

V další části semináře představil Piotr Nowotarski, sales engineer CEE, funkčnost a technologickou výbavu jednotlivých produktových skupin Barracuda Networks, které vždy vedou k zjednodušení zabezpečení podniku a jeho řešení storage a backup.

Exit mobile version