SAP Forum 2016: Digitální transformace i párty s Olympikem

Konference SAP Forum 2016 se letos zaměřila na téma digitální transformace firem a na platformu SAP HANA. Hlavním partnerem SAP Fora 2016 byl Intel. Zatímco vloni patřil večer kapele Pražský výběr, letos to byla skupina Olympic.
Roman Knap, generální ředitel SAP ČR, v úvodu vyzdvihnul, že šlo zatím o největší SAP Forum v historii, protože na něj přišlo 600 hostů.

Roman Knap, generální ředitel SAP ČR, na konferenci SAP Forum 2016

Trendem je digitální transformace

Společně se Stefanem Höchbaurem, prezidentem SAP Middle and Eastern Europe a Klausem Sickingerem, generálním ředitelem SAP Rakousko, zdůraznili postupující digitální transformaci firem. Prohlásili, že SAP je dnes cloudovou společností, že jeho základem je in-memory computing s platformou SAP HANA, a kromě toho má SAP samozřejmě po 40 letech existence na trhu průmyslové kompetence. Co se týče České republiky, Roman Knap přidal, že z okolních zemí k nám přicházejí trendy, a tím pádem i požadavky na řešení i pro sport, zdravotnictví, média, a že stále více firem má zájem o digitální transformaci právě se SAPem.

Analýza dat se SAP HANA

Rouven Morato, Head of Enterprise Analytics u společnosti SAP, prohlásil, že po „nakrmení“ systému daty potřebuje každá organizace jejich analýzu, přeměnu na informace, aby je pak mohla po jejich rozpadu (ihned) využít na řízeních dalších činností další den, k čemuž se výborně hodí právě SAP HANA.

SAP Quality Awards

Společnost SAP oznámila na SAP Foru v Praze výsledky 8. ročníku cen SAP Quality Awards ve střední a východní Evropě a vyhlásila vítěze ve třech kategoriích: Rychlá implementace, Byznys transformace a Inovativní projekt. Zlatí vítězové pocházejí z Maďarska a Polska, stříbro a bronz získali soutěžící z Albánie, České republiky (Mibcon pro zákazníka KS Kolbenschmidt – SAP BPC), Černé hory, Chorvatska, Polska a Slovinska.

SAP Forum 2016 zakončila svým vystoupením kapela Olympic

SAP, Intel a IoT & big data

Jedním z témat bylo internet of things (IoT, internet věcí), o kterém sdělil Chris D. Shaw, Intel Sales and Marketing IT, proč je pro výrobce elektroniky tak důležitý. IoT a big data totiž transformují celý byznys. Lidé ve firmách jsou vybaveni stovkami tisíc mobilních počítačů, desítkami tisíc smartphonů, Top 100 firem na celém světě má 81 nejrychlejších superpočítačů, kapacita storage dosahuje stovek petabytů. IoT přináší nové příležitosti – vizualizaci v retailu, propojenou dopravu, logistiku, chytré domácnosti, video, zdravotnictví, státní úřady, chytré budovy, příležitosti pro systémové integrátory.

„Jsme zahlceni daty, ale chybí nám znalost,“ poznamenal Shaw a dodal: „Data je zapotřebí analyzovat. Proč Intel a IoT? Protože umíme vyrábět čipy pro nejrůznější zařízení, a kromě toho dodáváme infrastrukturu pro analytiku dat,“ vysvětlil nakonec Chris D. Shaw.

Exit mobile version