SAP Forum 2017

SAP Forum 2017 mělo v centru pozornosti umělou inteligenci, robotiku a oslavu čtvrtstoletí SAP na českém trhu. Vystoupili mimo jiné vizionář Karel Janeček a první ředitel SAP ČR Martin Bednár, předneseny čtyři případové studie, osm ukázek Demo Jam a nechyběl ani současný ředitel českého SAP Roman Knap.
Šest stovek hostů si přišlo od zástupců SAP a špiček v IT poslechnout novinky a trendy v digitalizaci, umělé inteligenci a robotice. Speciálními hosty byli letos vizionář Karel Janeček, prof. Vladimír Mařík z ČVUT-FEL a Martin Wezowski, Chief Design Officer SAP. Letošní SAP Forum bylo navíc součástí celoročních oslav 25. výročí SAP na českém trhu, které uvedl Martin Bednár, první a dlouholetý generální ředitel SAP ČR, který posunul společnost na našem trhu na první místo s náskokem „několika koňských délek“ před veškerou konkurencí.

Roman Knap, Sap Forum 2017

Konferenci zahájil Roman Knap, generální ředitel SAP ČR, který si spolu s moderátorem Liborem Boučkem povídal o tom, jestli a jak dokáže umělá inteligence nahradit člověka. Roman Knap poté pozval na podium Martina Bednára, prvního generální ředitele české pobočky SAP. „Když zde SAP začínal, pamatuji si na archív České správy důchodového zabezpečení, byly to hromady papírových dokumentů v patrových pořadačích. Dnes by se tento archív vešel na 4GB SSD paměť, což je tak malá kapacita, kterou už snad stěží v obchodě seženete. A dnes zde máme in-memory computing SAP HANA, robotiku a umělou inteligenci.“

„Před 25 lety jsme ani netušili, že by nás mohli alespoň v některých činnostech nahradit roboti. Dnes ale vidíme, kam se technologie za uplynulé čtvrtstoletí posunuly, a že umělá inteligence už je součástí našich životů. Jednoduše řečeno budoucnost nebo sci-fi, chcete-li, už je tady, tak na to buďme připraveni,“ okomentoval Roman Knap.

Karel Janeček, SAP Forum 2017

Následovalo vystoupení vizionáře Karla Janečka, který představil svoje volební modely, jež by měly dát objektivnější výsledky, a vizi Human 21. Jeho modely počítají s více možnostmi volby, včetně záporné.

Martin Wezowski, Chief Designer SAP, mluvil o tom, jak můžeme spoluvytvářet naši vlastní budoucnost: „Technologická evoluce mění pojetí lidské práce a otevírá nové možnosti. Říkám tomu „Humachine“ – symbióza mezi lidskou kreativitou, empatií a umělou inteligencí strojů. Díky inovaci a designu můžeme tuto dynamickou změnu formovat.“ Vladimír Mařík z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT, se ve své přednášce zaměřil na perspektivy umělé inteligence a robotiky.

Martin Wezowski, SAP Forum 2017

Zástupci významných českých společností, start-upů a partnerů navázali v panelové diskusi na téma „Zítřek už je tady“. Kromě digitalizace a inovací se panelisté věnovali průmyslu 4.0 v regionu střední a východní Evropy a porovnání situace s Českou republikou. Petr Ulvr ze společnosti Intel představil, jak vidí potenciál umělé inteligence generální partner konference. Po panelové diskusi následoval Demo Jam s konkrétními ukázkami řešení vyvinutých na platformě SAP S/4HANA. Implementační partneři společnosti SAP hostům názorně předvedli, jak technologie proměnily byznys zákazníků. Konferenci zakončily koncerty Mira Žbirky a kapely Jelen.

SAP Forum pokračuje v září

Druhá část konference s názvem SAP Forum – Professional Day se uskuteční 7. září 2017 a bude se věnovat dopadům digitální transformace na řízení společnosti. Hosté se mohou už teď těšit na představení referenčních projektů, kulaté stoly a panelové diskuze, ukázky nejnovějších technologií, prezentace, živé ukázky i interaktivní dema partnerských společností, design thinking a hands-on workshopy a mnoho dalšího. Druhá část SAP Fora proběhne 7. září v hotelu Clarion Congress Hotel Prague.

Partneři konference

Generálním partnerem konference SAP Forum byl Intel. Hlavními partnery byly společnosti Atos, con4PAS, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, itelligence, KCT Data, Mibcon, S&T CZ, Sabris, SUSE. Partnery byly AIMTEC, CC Novasoft, CGI, Consulting 4U, Datavard, Invelt, IXTENT, MDS ap, miraclIS, Ness, Unicorn.

Exit mobile version