SAP na fóru v Praze představil inovace i zkušenosti uživatelů

Odborná uživatelská konference SAP Forum Professional Day 2015 se v polovině září uskutečnila v Praze. Více než čtyři stovky účastníků se mohly seznámit s nejnovějšími trendy v oblasti informačních systémů a řešení pro podniky. Mezi stěžejní témata patřily SAP S/4HANA, Simple Finance, pokročilá analytika a zkušenosti uživatelů s produkty SAP.
Konference sestávala z několika tematických sekcí s různým zaměřením: Finance, IT lidské zdroje, Inovační technologie, Sales&Marketing a Logistika, Veřejný sektor a také SAP HANA. Ve Finanční sekci vystoupil například Ladislav Zbúr, který prezentoval praktické dopady inovací SAP S/4HANA do oblastí controllingu, a Jiří Přibyslavský ukázal, jak mohou oddělení interního auditu směřovat k vyšší produktivitě pomocí moderních technologií. Účastníci měli možnost seznámit se s konceptem real-time finance, inovacemi S/4HANA, řešením Simple Finance, pokročilou analytikou a také zkušenostmi zákazníků.

Mezi tématy sekce Inovační technologie Jiří Janák popsal přechod ze SAP Business Suite na SAP S/4HANA a Michal Marko ukázal architekturu a uživatelské scénáře využití platformy SAP Big Data. Dále se prezentace zaměřily na informace o nejvýznamnějších novinkách z oblasti produktů technologické platformy SAP, budoucnost ERP řešení SAP S/4HANA. V oblasti lidských zdrojů hovořila Lenka Seibertová o Talent managementu a Ondřej Mlček o HR analýzách. Hlavní myšlenkou této sekce bylo nepovažovat zaměstnance za zdroj, ale za kapitál, do kterého má smysl investovat. S pomocí SAP HCM řešení pak dosahovat lepších hodnot a zisku celé společnosti.

V sekci Logistika Peter Mravčák představil možnosti podpory prodeje a logistiky s pomocí pokročilých analytických nástrojů a Vladimír Heřt ukázal, jak spolu souvisí Internet věcí a SAP. Hlavní myšlenkou této sekce bylo ukázat jednoduchost integrace celého procesu prodeje od komunikace až po doručení zboží. V sekci věnované veřejné správě prezentoval René Fischer příklady využití platformy SAP HANA ve veřejné správě, Kamila Kolářová ukázala jak na správu dotací, Jiří Janák hovořil o správě rozpočtu v návaznosti na Státní pokladnu, Tomáš Hladík se věnoval tématu bezpečnosti informačních systémů a Jiří Přibyslavský blok zakončil s tématikou odhalování podvodů. Také se zde prezentovaly úspěšné české projekty a ověřené koncepty z prostředí veřejné správy.

SAP HANA workshop přinesl přednášku Martina Zikmunda o tom, co je nového v SAP HANA, zahrnující změny v SP09 a SP10. A Michal Marko ukázal tvorbu analytické aplikace na SAP HANA. Kromě technologických novinek v SAP HANA Platform a praktických ukázek došlo i na hardware vhodný pro běh SAP HANA aplikací.

Reportáž ze SAP Forum Professional Day 2015 můžete shlédnout zde:

Více ze SAP Simple Finance můžete v angličtině vidět například na tomto videu z uživatelské konference SAP, která se uskutečnila v Berlíně.

Mohlo by vás zajímat:

Exit mobile version