SAP Run Simple Truck v Praze: „Vytlačte ho z kola ven!“

Populární sporty – to jsou pro běžného člověka uchopitelné věci a SAP na nich prezentoval analýzu (herních) situací v reálném čase s využitím aplikace in-memory computingu SAP Match Insights na platformě SAP HANA.
Například trenéři českého národního hokejového týmu měli k dispozici díky aplikaci SAP Match Insights detailní přehled a analýzy ze zápasů hraných během mistrovství světa v ledním hokeji 2015. Z ní mimo jiné vyplynulo, že některý z hráčů soupeře má největší úspěšnost v určité pozici u brány. Na základě této herní analýzy pak zněl pro domácí jasný úkol: „Vytlačte ho alespoň o metr-dva ven!“ A nejen to – trenéři mohli také správně určit taktiku na následující zápas nebo ji dokonce upravit během hry. Kvůli konkurenční výhodě SAP Match Insights měli dokonce zakázáno používat tablety přímo na střídačce. Doposud herní analýza přitom probíhala z velké části jen na základě postřehu trenérů při pozorování zápasu.

Kromě hokejového týmu ČR využívá aplikaci SAP Match Insights fotbalová reprezentace Německa, fotbalisté Bayernu Mnichov a SAP je také oficiálním dodavatelem statistiky pro web NHL.com. Aplikace našla uplatnění také v tenise, basketbalu a dalších sportech. Technologie SAP a platformu SAP HANA využívá rovněž závodní tým McLaren-Honda Formule 1 – jako by pilot F1 jel stále na plný plyn a automatika se už postarala o výsledek.

SAP Match Insights na platformě SAP HANA má uplatnění jak přímo při zápasech, tak i mimo ně. Může totiž odpovědět na tři základní otázky: jak řídit tým, jak má tým pracovat a jak ovlivňovat fanoušky. Tím vším lze ovlivnit výkon týmu.

VIDEO: SAP a sport – rozhovor s Romanem Knapem, generálním ředitelem SAP ČR:

SAP HANA pro byznys i hladové krky

Analýza Big Data na platformě SAP HANA samozřejmě může pomoci i v byznysu – od výzkumu, vývoje až po výrobu, logistiku a dopravu, zdravotnictví, řízení chodu měst, ale i zemědělství. Charakter půdních podmínek se mění, nutriční zvyklosti také, vládní regulační opatření se zvyšují a v roce 2050 nás bude na Zemi přes 9 miliard. Jak toto množství lidí nakrmit? Odpověď může dát opět řešení analýz Big Data a SAP HANA postavená na principu rychlého in-memory computingu.


Využití najde SAP například i v tenisu

Kamion SAP nabídl skvěle zvládnutou prezentaci high-tech řešení in-memory computingu na platformě SAP HANA. A návštěvníků se kromě jiných ujal i sám generální ředitel SAP ČR Roman Knap.

Mohlo by vás zajímat:

Exit mobile version