Sdílení obsahu na základě jedné identity zrychluje podnikové procesy i komunikaci

Microsoft má pro ECM platformu SharePoint, která z principu umožňuje uživatelům komplexní provázanost s ostatními systémy, na základě jedné identity uživatele, sdílení libovolného druhu komunikace, včetně hlasu a videa, a to i v cloudu, sděluje Martin Panák, manažer divize Office.
Nabízíte řešení správy podnikového obsahu ECM jako samostatné řešení, nebo jako součást jiného systému?

Společnost Microsoft nabízí platformu pro správu podnikového obsahu SharePoint. Výhodnou SharePointu je jeho modulárnost, rozsáhlé možnosti jeho přizpůsobení konkrétním potřebám zákazníka. SharePoint je tak možno provozovat jak samostatně, tak v návaznosti na další systémy.

Jak dalece je vaše řešení ECM provázáno s jinými systémy pro usnadnění uspořádání podnikových procesů?

Microsoft SharePoint je integrován jak se všemi produkty z rodiny Microsoft Office, tak díky rozsáhlým API je možné jej propojit s prakticky jakýmkoliv firemním systémem. Velkým přínosem je sdílení jedné identity uživatele napříč SharePointem a dalšími systémy od Microsoftu. Uživatelé tak ze SharePointu mohou zahájit komunikaci s jiným uživatelem, a to způsobem, který si vyberou (IM, hlas, video, sdílení). To přispívá k zásadnímu zrychlení podnikových procesů a rychlé interní komunikaci. Díky propojení na Office mohou uživatelé otevřít dokumenty uložené na SharePointu v Office Online nebo desktopových Office a dokument přečíst nebo editovat. Velmi užitečná je možnost podívat se na náhled dokumentu předtím, než jej uživatel stáhne nebo sdílí ostatním uživatelům.

Umožňuje vaše ECM zpracovávat jak podniková data, tak externí? Je vaše ECM zaměřeno jen na nestrukturovaná data (v podobě skenovaných dokumentů, e-mailů, zpráv, obrázků, kancelářských dokumentů a multimédií), nebo umí zpracovávat i transakční data (záznamy ukládané ve standardizované podobě například do relačních databází – reklamační formuláře apod.)?

Microsoft SharePoint je modulární platforma, která umožňuje v kombinaci s produkty třetích stran zpracování dokumentů v různých formátech a z různých systémů. Díky rozsáhlému ekosystému vývojářů a certifikovaných partnerů se SharePoint přizpůsobí konkrétním potřebám zákazníka.

Nabízíte ECM pro interní (on-premise) instalaci, nebo i jako cloudovou službu?

Microsoft SharePoint je možné instalovat on-premise, nebo je možné si jej pronajmout jako cloudovou službu. Unikátní výhodou je možnost provozovat hybridní nasazení. Tedy kombinace SharePoint on-premise propojený s SharePoint Online, čímž se podstatným způsobem zvyšují možnosti a flexibilita nasazení.

Umožňuje vaše řešení ECM také mobilní přístup?

Do SharePointu je možno přistoupit prakticky z jakéhokoliv zařízení, včetně těch mobilních.

Exit mobile version