Seminář Bitdefender u IS4 Technologies

Česká společnost IS4 Technologies seznámila veřejnost s antimalwarem Bitdefender na semináři, kterého se zúčastnili i zástupci tohoto výrobce. Stručně byly představeny také technologie Arcserve, Sophos, Lumension a Artec EMA.

Na začátku semináře představil obchodní ředitel René Pospíšil (vlevo) s Patricií Baroňovou (vpravo) společnost is4technologies jako distributora s přidanou hodnotou (VAD – Value Added Distributor), který se specializuje na bezpečnost a zálohování dat.

Bitdefender – až 30% úspora režie při ochraně virtualizovaného prostředí

Nová verze ochrany od společnosti Bitdefender, kterou IS4 Technologies pro ČR a SR zastupuje, byla vytvořena podle technického konzultanta Mihaila Popescu ze společnosti Bitdefender zcela od začátku. Má několik verzí, které se navenek chovají stejně – pro lokální nasazení (on-premise) i pro cloud. Verze Enterprise má více možností volby funkcí a nastavení. Hlavní výhodou je ochrana virtualizovaného prostředí, která pracuje bezagentově, sedí na hypervisoru (který také chrání) a má vlastní API pro napojení prakticky na všechny nejdůležitější hypervisory, tj. kromě VMware a MS Hyper-V i pro KVM a další z OpenStacku. Více o Bitdefenderu v článku Bitdefender GravityZone – až 30% úspora režie a ochrana před „0-day-attacks“.

Produkty a řešení IS4 Technologies

Mezi klíčové výrobce a produkty, které má IS4 Technologies v portfoliu, patří řešení pro ukládání a zálohování dat od Arcserve. Heat Software obsahuje řešení hybridní správy služeb (SM – Service Management) a jednotné správy koncových bodů (UEM – Unified End Point Management) pro fyzické, virtuální a mobilní koncové body (CMT – Client Management, EMM – Enterprise Mobility Management, EPP – End Point Protection) pro společnosti všech velikostí. Ochranu koncových bodů přináší řešení od společnosti Lumension, která dokáže využitím přístupu Application Whitelisting ochránit všechny koncové stanice. Od společnosti Sophos pak IS4 Technologies nabízí kompletní zabezpečení perimetru UTM (Unified Threat Management) od síťového firewallu, přes filtrování webu a emailu, až po zabezpečení bezdrátových sítí, to vše plně integrované v jediném zařízení s přehlednou ovládací konzolí, a také Sophos Mobile Device Management pro zabezpečení a správu mobilních zařízení a dat. Artec Solution EMA – Enterprise Managed Archive je zase univerzální zařízení, které archivuje data a informace v organizaci v souladu s právem; bez ohledu na to, zda organizace požaduje archivovat e-mailové zprávy, tiskopisy, soubory nebo hlasová data (VoIP). EMA centralizuje archivační procesy pro různé typy obsahů a umožňuje tak konsolidovat všechna data na jednom centrálním archivu.

Systém EMA byl navržen tak, aby plně sledoval a správně prováděl všechny stávající právní předpisy, které se týkají archivace obchodních relevantních informací. Bezpečnostní řešení SOC Prime je informační bezpečnostní ekosystém typu SaaS, který dokáže prediktivně detekovat a zakročit proti kybernetickým hrozbám. Umožňuje nadstandartní monitoring zdraví platforem SIEM. Nabízí kompletní nástroje pro přesné měření stavu, produktivity a solidnosti SIEM, založené na datech ze znalostní databáze SOC Prime. Pro vyhledávání v nestrukturovaných datech (video, obrázky, audio, text a čísla) nabízí IS4 Technologies řešení od německé firmy s celosvětovou působností Artec IT Solutions.

Exit mobile version