Servery Lenovo HX s certifikacemi Nutanix a SAP pro SMB

Servery Lenovo řady HX, zaměřené na SMB sektor, získaly certifikace pro hyperkonvergovanou infrastrukturu (HCI) od společnosti Nutanix a pro SAP HANA. Kromě toho i podporu v programu Lenovo-Nutanix Velocity pro jejich snazší a rychlejší nasazení. Pomohou tím SMB zákazníkům v rychlejší digitální transformaci.
Hyperkonvergovaná infrastruktura (HCI) zjednodušuje provoz serverů a storage v DC. HCI je moderní řešení pro datová centra, modernější alternativa ke klasické třívrstvé architektuře. Dříve se musela řešit separátně vrstva serverů, pod tím networking, a k tomu diskové pole SAN. Infrastruktura datacenter (DC) se dnes stává komplexnější, spojuje v sobě prvky nasazení on-premise, cloudu a hybridní.

Filozofie HCI k tomu přistupuje trochu jinak a tradiční architekturu nahrazuje boxy, které obsahují vše – výpočetní výkon, storage i síťové propojení v jednom clusteru, což zákazníkům umožňuje levně a elegantně řešit jejich budoucí rozvoj, nejsou ničím omezováni. HCI proto také netrpí typickým úskalím klasické infrastruktury IT, kdy zákazník musí dopředu vědět, jak a kam až porostou jeho nároky, kolik kapacity bude potřebovat. U HCI to totiž v podstatě není důležité, protože se do clusteru HCI přidají jen další boxy, další racky. HCI roste společně se zákazníkem, který si pouze přikupuje boxy podle toho, jak se zvyšují jeho požadavky na výpočetní výkon a úložnou kapacitu, takže možnosti růstu jsou prakticky neomezené.

Nižší náklady na Lenovo řady HX

Začleněním operačního systému a hypervisoru Nutanix Enterprise Cloud OS do vysoce spolehlivých a výkonných platforem Lenovo umožňuje řada Lenovo ThinkAgile HX, která je postavená na vysoce spolehlivých serverech Lenovo ThinkSystem. Umožňuje nasazovat řešení HCI s až třikrát nižšími celkovými náklady na vlastnictví (TCO), s 57% nižšími náklady na zařízení datacenter, a s více než 300% vyšší návratností investic; podle interních údajů společnosti Lenovo.

Certifikace pro hypervisor Nutanix a SAP HANA

Pro provoz náročných aplikací v clusterech HCI byly vyvinuty servery Lenovo řady HX, vhodné pro středně velké organizace (SMB). Typickým představitelem je server Lenovo ThinkAgile HX 7820, certifikovaný společností SAP pro její in-memory databázovou platformu SAP HANA HCI. Certifikace zároveň využívá Nutanix AHV, první hypervisor certifikovaný pro provoz SAP HANA na HCI.

Lenovo ThinkAgile HX7820 je čtyřpaticový systém vyhovující kategorii mission-critical, a je nejlepším řešením z celého portfolia ThinkAgile HX. ThinkAgile HX Solution for SAP HANA zahrnuje nasazení SAP HANA u zákazníka profesionálním týmem služeb Lenovo, a k tomu plnou podporu od pro řešení SAP od expertů Lenovo. Zákazníci si na základě toho mohou být jisti, že systém, který obdrží, je certifikován a připraven pro okamžité nasazení. Systém je konfigurovatelný pouze s kompatibilními volbami pro SAP HANA a je na něm továrně předinstalován hyperkonvergenční software Nutanix zjednodušující IT management pro úsporu nákladů a škálovatelnost.

Software Nutanix je se systémem ThinkAgile HX integrován s ověřeným firmwarem. Zákazníci mohou díky tomu spustit pracovní zátěže SAP HANA s nejvyšším dosažitelným výkonem, provozuschopností serverů Lenovo a jednoduchostí hypervisoru a ovládáním Nutanix.

Partnerský program Velocity

Společnosti Nutanix a Lenovo zároveň spustily pro řadu ThinkAgile HX partnerský program Nutanix Velocity spadající do kategorie SMB, které se hodlají zaměřit na růst, a nikoliv na správu infrastruktury. Partneři společnosti Lenovo mohou pro svoje zákazníky získat až osm uzlů v jakékoliv konfiguraci za speciální, velmi atraktivní cenu. Pro ověření dodávky do SMB není zapotřebí žádná registrace a partneři mohou dokonce získat systémy s integrovaným softwarem Nutanix. Velocity program platí pro minimální konfiguraci tří uzlů. Díky této nabídce lze začít s pomocí SMB zákazníkům s digitální transformací.

Exit mobile version