Setkání uživatelů IFS 2018

Letošní dvoudenní Setkání uživatelů IFS 2018 se konalo v termínu 22.11.-23.11. v Kongres Hotelu Jezerka a neslo se v duchu nové generace IFS Applications 10, která byla oficiálně představena v květnu na IFS World Conference v americké Atlantě. Vývoj trval 39 měsíců, podílelo se na něm tisíc lidí, kteří do něj investovali 1 365 000 hodin a vytvořili 19 milionů řádků kódu. Setkání pořádala společnost IFS spolu se svými partnery, společnostmi ALTEC, CDC DATA a INSEKO.

Setkání uživatelů IFS 2018

Návštěvníci Setkání uživatelů IFS 2018 měli možnost zúčastnit se odborných přednášek, které se zaměřovaly především na novinky v IFS Applications 10. Nedílnou součástí byla také konzultace s přítomnými odborníky. Zástupci IFS představili novinky v IFS 10 v distribuci, výrobě a financích. Velký zájem byl o praktické ukázky vylepšeného uživatelského rozhraní a nového webového klienta IFS Aurena. Nechyběla ani nová verze CRM, zaměřená na potřeby obchodníků.

Nový modul IFS Podnikové plánování pokryje vše od centrálních holdingových rozpočtů až po plán na konkrétního člověka. IFS Product Estimate Manager pomůže s přípravou nabídek a s vyhodnocením ziskových příležitostí i ztrátových obchodů. IFS Human Capital Management se postará o jednoduché řízení lidských zdrojů a umožní vytvoření nového zaměstnaneckého portálu. Možnosti MRP založeného na poptávce přináší IFS Demand Driven MRP a pro jednoduché, responzivní a snadno pochopitelné webové rozhraní pro zákazníky a dodavatele slouží IFS B2B.

Odborné workshopy IFS a partnerů

Workshopy mimo jiné přinesly praktické ukázky konfigurace IFS Applications, jako vytváření elementů a objektů. V IFS Lobby se odborníci zaměřili na KPI, kontextový panel a jednoduchou tvorbu datových zdrojů. V IFS Stream přiblížili notifikace dokončení úloh, v IFS Subscription představili rozšíření možnosti odběrů informací a neopominuli ani dalších technologické novinky IFS Applications 10.

Odborníci z CDC Data ukázali možnosti WaDaCo v praxi, tedy trendy a možnosti organizace práce ve skladech moderních výrobních podniků. Od sběru a analýzy požadavků, přes návrh řešení a přípravu projektu, implementaci až po uživatelskou podporu a následný funkční i technologický rozvoj.

Workshop společnosti INSEKO se zaměřil na praktické zkušenosti realtime sběru dat z výrobních zařízení a jejich vizualizaci v prostředí IFS Applications. Nechyběly ukázky zapojení operátora výroby do sběru dat, ukázky kontroly procesů a alarmování stavů včetně eskalace. Součástí byla i ukázka propojení aplikace PM Toolkit a platformy D2000 s IFS Applications.

Partnerská společnost ALTEC se na workshopu věnovala řízení a plánování zdrojů v IFS Applications 10. Návštěvníci získali přehled o rozdílech v projektovém řízení mezi verzemi IFS Applications 9 a 10. Dále se pozornost upřela na strukturu a analýzu zdrojů, jejich plánování, výpočet kapacity a předpověď zdroje, což je rozšiřující funkcionality pro prognózy a plánování kapacity zdrojů a sledování její spotřeby.

Exit mobile version