SGI ArcFiniti: tak trochu jiný datový archiv

Extrémní datové objemy a toky si vyžadují extrémní řešení, jenže co dělat, když až dosud nás omezovaly limity konvenčních RAID polí a pomalých páskových knihoven, nepočítáme li samotnou cenu a bezpečnost dat? Inteligentní řešení přeci jen existují.

rack SGI ArcFiniti

Mezi hlavní potíže dnešních firem, které se potýkají s velkými daty je kritický nedostatek snadno ovladatelného, dlouhodobého archivačního řešení. Jisté východisko představují drahá aktivní zařízení pro ukládání dat, jenže vedle počátečních vysokých nákladů nepracují často zrovna nejefektivněji, protože jsou přeplněny neaktivními daty. Problém zálohování, disaster recovery, ale i prudký růst nákladů na používání aktivní storage pro neaktivní, avšak cenná data, jsou jen některé problémy, se kterými se dnes většina společnosti/í potýká. Jak z toho ven?

Řešení existuje a jmenuje se SGI® ArcFiniti™

Řešení, které vám chceme představit se jmenuje ArcFiniti a jedná se o unikátní archivační technologii od společnosti SGI, která se orientuje na High-performance computing. Hlavními benefity jsou především rozumný poměr mezi cenou a výkonem a snadná nasaditelnost do prakticky libovolného prostředí.

Archivační řešení SGI ArcFiniti bylo navrženo právě na cenově dostupné řešení rozšiřujícího se problému s nestrukturovanými souborovými daty. Řešení kombinuje výhody drahých diskových polí s cenovou dostupností páskových systémů. Benefity navíc pak představuje bezprecedentní spolehlivost, škálovatelnost, výkon, nízká spotřeba a zanedbatelné náklady na chlazení.

Malé představení celé platformy

Produkt je určen nejen k uložení archivovaných dat, ale také k jejich ochraně po celou dlouhou dobu jejich uchovávání. S využitím patentovaného softwaru systém aktivně sleduje zdravotní stav hardwaru, integritu dat a zajišťuje, že archivovaná data jsou stále platná a rychle přístupná i o mnoho let později.

Datový archivační sklad ArcFiniti je diskové řešení, které se zaměřuje na rozšiřující se problém s nestrukturovanými, souborovými daty. Společnost SGI jej poprvé představila takřka přesně před rokem jako svůj první přínos k akvizicí získané technologii Copan MAID.

Řešení využívá nejlepších nástrojů v odvětví pro správu a ochranu některých z největších světových datových úložišť, oproti jiným sofistikovaným datovým skladům jej však lze prakticky po zakoupení ihned nasadit do ostrého provozu.

Oproti klasickým diskovým polím v datových skladech nabízí vysoce výkonný přístup k síti, dostupnost a výhodu dlouhodobé datové integrity na rozdíl od páskových řešení. Využitím technologie od SGI se výrazně snižuje spotřeba energie a je zajištěno dosažení integrity dat. ArcFiniti je možné nakonfigurovat až do velikosti 1,4 PB využitelného úložného prostoru v jednom racku. Takový objem úložného prostoru je ekvivalentní zhruba 20-ti rokům HD-TV videa nebo 10 miliardám fotek na Facebooku.

Extrémní hustota a výrazně nižší spotřeba energie nabízejí úsporu provozních nákladů o více než 95 procent v porovnání s ostatními diskovými řešeními a zároveň poskytuje uživatelům okamžitý přístup po síti k chráněným archivovaným datům. Momentálně na trhu neexistuje žádné archivační řešení, které by poskytovalo lepší využití diskového prostoru a ekologičtější řešení než ArcFiniti od SGI.

Jako plně integrované řešení, mohou uživatelé přistupovat k ArcFiniti přes vysoce výkonné síťové spojení, které umožní vysokou propustnost do primární diskové paměti – cache. Tato cache paměť je virtualizovaná do archivační vrstvy a spravována v pozadí automatizovaným archivačním nástrojem. Všechny soubory jsou stále k dispozici v on-line stavu a je zajištěno, aby obsah archivu byl chráněn pro dlouhodobé uložení v nákladově nejefektivnější úložné vrstvě.

Rychlost diskového pole s benefity páskových řešení

Datový sklad ArcFiniti zvládá bez potíží jak rychlý přímý přístup k datům, tak je vhodný i k jejich dlouhodobému uchovávání. Využitím inovativního softwaru, který aktivně sleduje zdravotní stav hardwaru a integritu dat, zaručuje řešení ArcFiniti, že archivovaná data zůstávají v platnosti a přístupná ještě mnoho let poté. Pokud ArcFiniti zjistí mechanické problémy, aktivně přemigruje data a ověří jejich integritu a zároveň upozorní administrátory na výměnu vadného dílu. Tím se výrazně snižuje nutnost vyřadit systém z provozu a nákladně data rekonstruovat přes RAID z důvodu chyb na discích.

„SGI má dlouhou historii ve správě některých z největších a nejsložitějších archivů,“ sdělil Bill Mannel, viceprezident produktového marketingu společnosti SGI. „Prostřednictvím ArcFiniti přinášíme tyto zkušenosti na trh IT v podobě integrovaného datového archivačního řešení, které lze snadno nasadit do provozu. ArcFiniti řeší jeden z hlavních problémů s ukládáním dat, kterému čelí dnešní průmysl, a to je obrovský nárůst nestrukturovaných souborových dat.“

Zkušenost firmy SGI v oblasti řízení velkých archivů je k dispozici také pro zákazníky prostřednictvím služby Archiv Analysis Service, kterou poskytuje oddělení profesionálních služeb společnosti SGI. Nabízí hloubkové analýzy vzorů využití dat ve stávající storage infrastruktuře a identifikuje příležitosti ke snižování primárního diskového úložiště a zálohování na média. IT manažeři lépe chápou a identifikují oblasti, kde neaktivní data zabírají aktivní archivní úložiště a dokáží pak lépe plánovat s výhledem do budoucna.

Dostupnost

ArcFiniti je k dispozici v pěti továrně integrovaných konfiguracích ve velikosti od 156 TB do 1,4 PB využitelné kapacity archivu před kompresí. Toto řešení je poháněno procesory Intel® Xeon® řady 5600, lze jej snadno objednat i snadno nasadit do provozu a je zvláště vhodné pro snadný přístup k odloženým archivovaným datům v existující infrastruktuře datového centra.

Ceny řešení ArcFiniti jsou k dispozici na vyžádání. Pro více informací navštivte stránky: www.sgi.com/arcfiniti.

Exit mobile version