SGI NAS: když potřebujete ukládat flexibilně a škálovat kapacitu bez kompromisů

Společnost SGI patří mezi světovou špičku v oblasti technických výpočtů a v jejím portfoliu nalezneme jen málo nezaplněných míst, do nedávna jednou takovou skulinou byla možná řada Modular InfiniteStorage line, které přeci jenom chyběl nějaký plně integrovaný produkt. To se ale změnilo právě s příchodem SGI NAS. Pokud hledáte plně integrovaný storage systém a nechcete se nechat omezovat ve škálování systému běžnými omezeními hardware, je pro vás SGI NAS ideální volbou.

Jak ale první plně integrovaný storage systém od SGI vypadá a co přináší? SGI NAS z řady SGI Modular InfiniteStorage je ideálním řešením pro cloud computing a další IT prostředí s řízeným ukládáním dat, která vyžadují úzkou spolupráci dat a výpočtů.

Ambiciózní startupy, IT oddělení korporací, ale také veřejná správa čím dál častěji řeší problém s tím, že si nemůže dovolit před vedením obhajovat naddimenzovaná úložiště, ale zároveň potřebují mít jistotu plynulého rozšiřování do budoucna. Problém ideálním způsobem řeší právě produkt SGI NAS, výkonné, úložné řešení podnikové třídy, které přináší maximální flexibilitu IT manažerům, kteří se neustále potýkají s výzvami neúprosného růstu dat.

SGI NAS je prvním plně integrovaným řešením produktové řady SGI Modular InfiniteStorage, které poskytuje organizacím plnohodnotnou platformu, která může začít v malém měřítku, a přesto podle podnikových požadavků může růst až do několika petabajtů v rámci jednotného úložiště. Toto úložné řešení podporuje vyspělou podnikovou architekturu od virtualizace po ucelený životní cyklus dat (od jejich vzniku po archivaci) s minimálním nárokem na prostor v datovém centru.

Základní
parametry:

Míra škálovatelnosti: od
50TB do 1PB na stejném systému (samotné systémy lze dále škálovat)

Podpora rozhraní disků:  SATA,
SAS i SSD

RAID: 0, 1, 5, 6, 10
Podpora hot swap a redundance komponent
Konfigurátor Storage Serveru/JBOD
Interní prostupnost: 6GB/s

Virtualizace a deduplikace dat

SGI NAS podporuje také plnou integraci virtuálního stroje (VM), a to i ve smíšených prostředích, a spolu s nejnovějšími procesory Intel Xeon E5 nabízí množství flexibilních konfiguračních variant od několika terabytů po petabyty úložného prostoru a může být rozšířen až na extrémně rozsáhlé instalace s lokálními i vzdálenými více-uzlovými clustery.

Zahrnuta je podpora několika NAS i SAN protokolů a ve standardních vlastnostech naleznete průběžnou deduplikaci a nativní kompresi, neomezené množství snapshotů i klonování, neomezenou velikost souborů a vysoce dostupný servis (HA services).

Díky tomu, že GUI je provozováno jako webové rozhraní, systém se snadno spravuje z jakéhokoli stolního počítače či tabletu a činí z SGI NAS silný přírůstek do ekosystému SGI InfiniteStorage.

„Jednou z největších výzev, kterým čelí všichni zákazníci z oblasti datových úložišť, je racionalizace nákladů a složitosti spojené s rychle rostoucími požadavky na ukládání dat,“ uvedl Steve Conway, viceprezident pro výzkum v oblasti HPC společnosti IDC. „Rodina produktů SGI Modular InfiniteStorage je navržena tak, aby tento problém řešila tím, že sloučí modulární otevřenou architekturu úložiště díky pokrokům v hustotě. Produkty, jako tento, mají silný potenciál pro zvýšení návratnosti investic vložených do datových úložišť.“

Bonus v podobě otevřeného řešení a proaktivní kontroly

V jádru SGI NAS je standardní, otevřená úložná architektura, která kombinuje modulární flexibilitu hardwaru s výkonným softwarem od SGI a poskytuje tak nejlepší jednotné úložné řešení. Tento přístup umožňuje okamžitou integraci do již existujících úložných prostředí a zajistí, že zákazníkova data nezůstanou uvězněna v drahých úložných polích. Škálovatelnost a hustota systému umožňuje IT manažerům investovat do nákladově optimalizovaného systému, založeného na současných požadavcích, které nemají žádná kapacitní omezení, která by penalizovala budoucí růst.

„Zákazníci neustále vyžadují flexibilní řešení, která je nebudou svazovat s jedním typem úložné architektury při hledání způsobů jak lépe řídit pokračující datovou expanzi napříč jejich infrastrukturou,“ sdělil Tony Carrozza, výkonný viceprezident společnosti SGI. „SGI NAS řeší právě tento problém tím, že zajistí, aby zákazníci mohli účinně pracovat s daty a zajistí, že budou k dispozici kdykoli a kdekoli právě dle rozšiřujících se datových nároků.“

Integrita dat je klíčem SGI NAS řešení, neustále sleduje a proaktivně identifikuje a zabraňuje tichému poškození dat. Další funkce jako je podpora přemostění chyby v reálném čase při selhání mezi active/active clustery v různých geografických oblastech, stejně jako synchronní a asynchronní schopnost replikace mezi různými místy zajišťují, že jsou data k dispozici vždy, když je zapotřebí.

Ceny řešení SGI NAS je dostupné na požádání. Pro více informací o produktu navštivte stránku sgi.com/nas.

Exit mobile version