Sharp inovuje v oblasti dokumentových řešení

Práce s dokumenty postavená na propojení multifunkčních zařízení, mobilních zařízení či interaktivních dotykových displejů a cloudu, tak vypadá moderní pojetí práce s dokumenty, jak jej vidí společnost Sharp. Ta na českém trhu představila řadu novinek ze svého porfolia včetně vlajkové lodi mezi MFP určené pro oblast produkčního tisku a interaktivních displejů Big Pad.
Jednou z relativně čerstvých novinek v táboře Sharp je rozhodnutí oslovovat zákazníky v Čechách a na Slovensku napřímo. S tím souvisí loňská akvizice distributora Nepa Business Solutions, který dlouhá léta působil na zdejším trhu tiskáren a tiskových a dokumentových řešení. Po změnách na úrovni mateřské společnosti se nyní s touto značkou budeme setkávat především v oblasti business řešení.

Integrovaná kancelář založená na cloudu

Portfolio Sharp v současnosti zastřešuje jeho vlastní koncept označovaný My Integrated Office, který umožňuje vzájemné propojení všech kancelářských zařízení, jako jsou multifunkční zařízení, interaktivní tabule a dotykové displeje, ale také mobilní zařízení (včetně PC, tabletů či smartphonů využívaných v rámci principu BYOD), do jednoho integrovaného řešení postaveného kolem dokumentů. Jeho jádrem je služba Cloud Portal Office, díky níž mají uživatelé možnost přistupovat k dokumentům uloženým v cloudu odkudkoliv a kdykoliv.

Multidotykový interaktivní displej Big Pad společnosti Sharp ve spojení s MFP nabízí posouvá možnosti práce s dokumenty

Podstatnou výhodou řešení je jeho škálovatelnost, přičemž k tomu, aby jej mohl využít nepotřebuje mít vždy k dispozici všechna zařízení. Snadno lze například skenovat do cloudu nebo z něj tisknout pouze prostřednictvím MFP a teprve později může uživatel synchronizovat své zařízení s cloudem a s naskenovaným dokumentem dále pracovat. Výhodou je tak snadný a rychlý přístup k aktuálním verzím dokumentů z libovolného zařízení a možnost práce s nimi on-line. Automatická synchronizace přitom zajistí, že na jakoukoliv změnu dokumentu jsou všichni uživatelé upozorněni.

Kompletní řešení pro práci s dokumenty

Sharp je svým portfoliem schopen pokrýt prakticky celý životní cyklus dokumentů. Nabídka výrobce zahrnuje řešení pro output management, správu tiskového prostředí, zachycování a distribuci dokumentů, archivaci správu dokumentů nebo mobilní řešení.

Multifunkční zařízení, které tvoří jádro nabídky výrobce, se mohou ve své nejnovější generaci pochlubit řadou zajímavých vyspělých funkcí a možností.

Samozřejmostí je například podpora přímého tisku běžných office formátů (Word, Excel…) přímo na multifunkci z mobilních zařízení, cloudových služeb, tiskového serveru nebo z USB klíče. To znamená velkou výhodu především pro firmy, které stále více sázejí na mobilitu uživatelů.

Za zmínku stojí také integrované kvalitní OCR, které umožňuje rychlé skenování přímo do dokumentů MS Office, se kterými pak uživatelé mohou přímo pracovat nebo je vytěžovat, nebo do prohledatelných PDF dokumentů. Toto integrované řešení tak nejenže šetří uživatelům čas odbouráním „zbytečného“ mezikroku při digitalizaci dokumentů, ale také peníze firmě – licence na embedded OCR je součástí zařízení a funkcionalita je k dispozici všem uživatelům.

Bezpečnost na podnikové úrovni

Ke klíčovým požadavkům zejména v korporátním prostředí patří vysoká úroveň zabezpečení. Zařízení Sharp jdou těmto nárokům vstříc podporou bezpečnostních funkcí na více frontách. Na vstupu lze při tisku využít ochranu šifrováním komunikace přes síť (SSL/IPSec) či filtrování adres IP & MAC pro přístup pracovních stanic k na MFP. Na samotném zařízení lze počítat se šifrováním tiskových dat na HDD nebi i s pravidelným automatickým mazáním souborů na HDD (včetně možnosti přepsání tiskových dat náhodnými daty ihned po zpracování). Samotný tisk lze zabezpečit heslem nebo PIN. Při skenování lze využít možnost ukládání do šifrovaného PDF a při kopírování jsou zařízení schopna provádět kontrolu dokumentů – lze tak blokovat kopírování dokumentů označených speciálním malým vzorem.

Od MFP až po produkční tisk

Současné portfolio multifunkcí Sharp zahrnuje rychlá a univerzální kancelářská zařízení v barevném i černobílém provedení, a to od formátu A4 až po SRA3. Zhruba před třemi lety Sharp vstoupil také do oblasti vysokonákladového a produkčního tisku (light production), kde svým zákazníkům v současnosti umožňuje nakonfigurovat si všestranný tiskový systém obsahující s velkokapacitním zásobníkem papíru (se 3násobným vzduchovým podáváním, integrovaným Fiery modulem s dotykovou obrazovkou či vestavěným děrovacím modulem a podporou tisku na lesklý a vroubkovaný papír (díky toneru HG3 Mycrostoner).

Sharp MX-6500/7500

Zajímavostí, kterou poskytuje současná vlajková loď výrobce – model MX-6500/7500 (65/75 str. A4/min) – je schopnost tisku plně potištěných (full-breed) prospektů a brožur – tedy tisku bez technologických bílých okrajů, které jsou běžné u laserových zařízení a které je jinak nutné řešit tiskem na formáty SRA3 a ořezem. To ocení firmy, které potřebují tisknout například profesionálně vypadající marketingové brožury. Přitom navíc mohou využít také tisk na formáty banner s možností přímého výstupu papíru na podavač (bez nutnosti odstavení dokončovací jednotky, jako tomu bývá u klasických MFP).

Profesionální displeje a Big Pady

Nedílnou součástí portfolia Sharpu jsou také nabídka velkoformátových interaktivních dotykových displejů Big Pad a profesionálních displejů. K novinkám patří kupříkladu Big Pad s úhlopříčkou 70“, který nabízí až 6bodovou interakci, rozpoznávání ručně psaného textu a rozšířenou bezdrátovou spolupráci, takže ve spojení s cloudovou službou nebo MFP posouvá práci s dokumenty do zcela nové dimenze.

Exit mobile version