Šifrování Babelnet i bez cloudu

Společnost OKsystem doplnila svojí nabídku nejvyšší verze Babelnetu, šifrované komunikace pro podnikovou sféru, miniserverem Babelbox, vhodným pro malé a středně velké firmy.
Babelnet je firemní platforma pro šifrovanou komunikaci mezi počítači s Windows nebo macOS a mobilními zařízeními se systémy iOS, Android a BlackBerry. Kombinuje silné kryptografické algoritmy a protokoly pro zajištění autenticity, soukromí a integrity při zasílání i uložení zpráv a dokumentů na počítačích a mobilních zařízeních. Kryptografie je osvědčený způsob, jak šifrováním učinit data nepoužitelnými v případě jejich úniku (pro toho, kdo nezná klíč), nebo hashováním (pro toho, kdo nezná heslo).

Babelnet klient se jednoduše instaluje na mobilní zařízení a počítače a okamžitě připojí k serveru ve firemní síti, Babelboxu či cloudu. Firemní instalace umožní komfortní dohled, integraci a správu uživatelů a zařízení. Babelnet podporuje jednoduchou integraci s aplikacemi třetích stran (DMS, HR, CRM…) a zajišťuje tak automatizovaný a bezpečný přenos informací a dokumentů z firemních aplikací k uživatelům.

Martin Kudrnáč (produktový manažer), Vítězslav Ciml (ředitel), Čeněk Rauschner (PM), Ivo Rosol (ředitel vývoje), OKsystem

Zprovoznění Babelboxu se dodává kompletně předinstalovaný, jeho zprovoznění je rychlé a snadné, umožňuje využívat veškeré funkce edice Babelnet Pro a spravuje se přes webovou konzoli.

Babelbox se dodává na mini PC HP Elite Desk 400 G2 s OS Linux a s licencí pro pět (43 000 Kč), deset (68 000 Kč) nebo patnáct (89 000 Kč) uživatelů.

Pro řešení se serverem Babelbox on-premise (u zákazníka) místo v cloudu hovoří opět vyšší bezpečnost – když má firma vlastní servery a na nich svoji Active Directory, musela by otevřít pro synchronizaci AD s cloudovým Babelnetem všechny porty, což znamená bezpečnostní riziko.

Globální trh s IT bezpečností

Celosvětové ztráty spojené s kyberkriminalitou jsou odhadované na 500 miliard dolarů za rok 2015 a v roce 2019 se očekává, že převýší 3 biliony dolarů. Globální trh s IT bezpečností roste v reakci na to, jak rostou hrozby. Globální výdaje na IT bezpečnost v roce 2014 byly ve výši 71,5 miliard dolarů, v roce 2015 75 miliard dolarů a odhad globálních výdajů na IT bezpečnost pro rok 2020 je 170 miliard dolarů*. Globální trh s šifrovacím software v roce 2015 měl hodnotu 1,85 miliardy dolarů a odhad globálních výdajů pro rok 2019 je 4,82 miliard dolarů.

Obavy českých uživatelů

Obavy českých uživatelů jsou vyjádřeny výsledky aktuálního průzkumu, který si nechala společnost OKsystem vypracovat od výzkumné agentury SANEP na vzorku 2 173 právníků, manažerů, top manažerů, majitelů firem, akcionářů a generálních ředitelů podniků v celé České republice. Vyplývá z něj, že 80 % oslovených českých manažerů se obává, že někdo má zájem získávat informace z jejich pracovní, osobní nebo firemní komunikace.

*Cybersecurity Ventures, Gartner, *MarketsandMarkets

Exit mobile version