Služba Synology Drive 2.0 pro spolupráci na firemních souborech

Společnost Synology vydala službu Synology Drive 2.0 jako aktualizaci svého softwaru pro usnadnění správy firemních dat pomocí zabezpečené synchronizace a sdílení souborů. Je určena pro spolupráci mezi různými platformami a přináší vyšší flexibilitu díky možnostem synchronizace na vyžádání a bezpečnějšímu mechanismu sdílení souborů.

Tato aktualizace zahrnuje nové funkce služby Synology Drive Server a odpovídajících klientů pro systémy Windows, MacOS a Linux. Představuje také službu Drive ShareSync, která umožňuje používat najednou více zařízení Synology NAS jako synchronizované klienty služby Synology Drive Server. Synology Drive 2.0 vychází ze zavedené služby Cloud Station, avšak jde ještě dále v oblasti synchronizace a správy verzí. Je určena pro firmy s různorodými pracovními postupy a potřebami, je velmi dobře konfigurovatelná, nenáročná na zdroje, bezpečná a snadno použitelná.

Mezi klíčové funkce patří:

Hostování vlastního cloudu

Služba Synology Drive 2.0 vychází z podnětů uživatelské základny Synology a její služby Cloud Station. Synology neustále optimalizuje synchronizaci a sdílení souborů, aby splňovaly nároky podnikových uživatelů. Díky službě Synology Drive 2.0 nyní může každá kancelář nebo domácnost hostovat svůj vlastní cloud (privátní cloudové úložiště) – při 100% vlastnictví dat a bez jakýchkoliv poplatků, pouze s jednorázovou platbou. I při velkých kapacitách úložišť, od jednoho do stovek terabytů (záleží na výběru zařízení Synology NAS a pevných disků), služba Synology Drive umožní zpřístupnit soubory pro práci kdykoli a odkudkoli.

Pomocí aplikace pro stolní počítače lze plynule pracovat na více počítačích. Jde o nativní prostředí systémů Windows, MacOS nebo Ubuntu, přičemž se všechny změny provedené v souboru automaticky synchronizují do ostatních zařízení, jakmile se připojí. Pomocí synchronizace na vyžádání lze ušetřit prostor na disku a šířku pásma. Zobrazí se všechny soubory v synchronizovaných složkách, ale k jejich přenesení do počítače dojde až po jejich otevření. Kdykoli lze některé podsložky či formáty souborů vyloučit nebo omezit velikost souboru.

Návrat zpět v čase znamená možnost použití už dříve vytvořeného návrhu, například před týdnem. Jde to po kliknutí pravým tlačítkem, a pak lze obnovit předchozí verzi. Algoritmus Intelliversioning Synology zjišťuje nejdůležitější změny za delší časové období a zajistí tím, že se zbytečně nevytvářejí verze po každé malé nedávné změně.

Povolit lze i zálohování důležitých složek – buď naplánované zálohování, nebo zálohování v reálném čase, aby byly k dispozici kopie souborů v případě náhodného, nechtěného odstranění. Ten samý systém uchovávání verzí také chrání i před ransomwarem. I když uživatel data nesynchronizuje, má jistotu přístupu k datům uloženým ve složkách týmu a ve svém osobním prostoru. Kdykoliv je může procházet pomocí prohlížeče nebo mobilní aplikace Synology Drive.

Vyhledávání úplného obsahu

Obsah a metadata lze prohledávat pomocí služby Synology Universal Search, i když si již uživatel nevzpomíná na název souboru. Synology Universal Search je výkonný nástroj prohledávání pro zařízení Synology NAS. Pomocí jediného hledání lze vyhledat odpovídající položky od fotografií až po poznámky. Lze také indexovat složky a zajistit přesné a rychlé výsledky hledání podle názvu nebo obsahu souboru. Díky funkci Synology Universal Search uživatele dovede k čemukoliv v zařízení Synology NAS jen pár kliknutí.

Dříve bylo nutné se s kolegy při úpravách souboru střídat. Ve službě Synology Office mohou všichni současně pracovat na stejných dokumentech, tabulkách a snímcích, a dokončit tak práci mnohem rychleji. Pokud je zapotřebí spolupracovat pomocí externích klientů, tato služba podporuje převod do aplikací Microsoft Word, Excel a PowerPoint i převod z nich. Pokud uživatel potřebuje obnovit nebo uzamknout určitou verzi, může napřed zkontrolovat změny provedené jednotlivými uživateli. Díky integrované službě Synology Chat lze se s ostatními spolupracovníky domluvit přímo v dokumentu.

Sdílení mezi kancelářemi

Pro společnosti s pobočkami v různých částech světa může být sdílení souborů problém. Služba Synology Drive tento proces automatizuje tím, že synchronizuje zvolené složky na různých zařízeních Synology NAS. Zaměstnanci v jednotlivých kancelářích mohou soubory odesílat nebo stahovat z těchto složek pomocí protokolů SMB/AFP, rychlostí, jakou poskytují sítě LAN. Lze se připojit ke komunitě více než jednoho milionu uživatelů, kteří doma nebo v práci nasadili službu Synology Drive.

Pro Synology NAS je zde řada přidaných hodnot. Lze stahovat a instalovat balíčky určené specificky pro určité potřeby, ať již jde o sdílení souborů v cloudu, sdílení fotografií o online albu, nastavení prostředí VPN nebo dokonce antivirus na ochranu systému. Vše je k nalezení a vykonání v Centru balíčků, stačí jen párkrát kliknout.

Profesionální nástroje pro úpravy nabízené službou Synology Office pomáhají se snadným a efektivním vytvářením dokumentů, tabulek a snímků, synchronizace v reálném čase zase umožňuje týmů, dosahovat vysoké produktivity a současně zajistit bezpečnost dat.

Služba Synology Chat zkracuje dobu, kterou uživatelé stráví sestavováním e-mailů, a optimalizuje interní komunikaci firem. Služba Chat je služba zpráv spuštěná na zařízení Synology NAS, která mění způsob spolupráce s ostatními kolegy v týmu.

Exit mobile version