Snížení nákladů, bezpečnost a spousta času navíc? Zkuste hyperkonvergované řešení

Proč se vůbec zabývat hyperkonvergencí, když všechno funguje, jak má? Důvodů je hned několik. Od úspory času a nervů, zrychlení firemních procesů až po snížení nákladů a vylepšení bezpečnosti. Nastavení nových funkcí systému v rámci firemní sítě i zákaznických aplikací už není noční můrou celého IT oddělení a spousty dalších zaměstnanců. Hyperkonvergované řešení (HCI) na platformě Cisco je jednoduché, účinné a s důrazem na bezpečnost. Své o tom ví Zbyszek Lugsh ze společnosti Soitron, která HCI nasazuje napříč firmami.

Co znamená hyperkonvergovaná architektura a co je jejím základem?

Hyperkonvergovaná infrastruktura (HCI) je v podstatě architektura pro datová centra. Zakládá se na třech komponentech – výpočetní výkon, storage neboli datové úložiště a síťová infrastruktura. Jednou z výhod HCI je, že je plně virtualizovaná a softwarově definovaná. Ve firmě už proto nemusíte vyčleňovat prostor pro speciální hardwarové komponenty, jako je to u klasických infrastruktur.

Kde je dobré toto řešení nasadit?

Zbyszek Lugsh, Soitron

HCI se hodí pro jakoukoliv společnost bez ohledu na velikost a počet zaměstnanců. Téměř každá firma dnes funguje na cloudu či přes jiné sdílené body, díky kterým můžou zaměstnanci vykonávat práci z domova, upravovat soubory přes telefon, nebo si zapsat výkaz práce během pobytu v zahraničí. Celé řešení je navíc libovolně rozšiřitelné během pouhých pár hodin, a to bez výpadku. HCI dokáže v podstatě vyhovět téměř jakémukoliv požadavku klienta bez dlouhých příprav, které berou čas mnoha zaměstnancům. S jednoduchým managementem řešení jako zaměstnavatel nepotřebujete celou armádu lidí a specialistu na každý jednotlivý úsek.

Co v tomto ohledu nabízí Soitron?

Zvolili jsme platformu, kterou nabízí společnost Cisco pod názvem HyperFlex. Z našeho úhlu pohledu nabízí nejucelenější prostředí ve všech třech částech HCI. Jakožto síťová a bezpečností jednička je Cisco první, kdo vše integroval dohromady, včetně síťové vrstvy, která je pro plnohodnotné propojení do jednoho celu klíčová. Díky tomu jsme dosáhli toho, že dokážeme poskytnout hybridní řešení, které kombinuje IT svět on-premise u zákazníka s některým veřejným cloudem, řekněme s jeho online službami.

HCI ale implementují i jiné společnosti. Proč by se měl zákazník obrátit zrovna na Soitron?

Samozřejmě nejsme jediní, ale co se týče řešení od Cisca, z hlediska integrovatelnosti a komplexnosti je asi nejdále. Navíc v Soitronu dokážeme nabídnout kromě kompletního řešení HCI i čtvrtou, velmi důležitou složku – bezpečnost. S naším bezpečnostním týmem jsme schopni monitorovat zákazníkovo prostředí a podle situace navrhnout hybridní scénář. Díky kompletní laboratoři navrhneme tzv. proof-of-concept, kdy si zákazník může vyzkoušet požadovaný výkon, různé scénáře, včetně disaster recovery.

Na koho se může zákazník obrátit, pokud projeví o dodávku HI od Soitronu na platformě Cisco HyperFlex zájem?

Jde o jednu z hlavních strategií naší společnosti, takže každý z našich obchodníků má o platformě Cisco HyperFlex znalosti, minimálně na obchodnické úrovni. Pak máme specialisty předprodejní jak v Čechách, tak na Slovensku, s nimiž mohou zájemci o HI konzultovat a diskutovat. Během prázdnin, a hlavně na podzim 2019 připravujeme odborné snídaně, kde chceme zákazníkům tuto technologii představit jako v naší laboratoři. V případě zájmu se můžete obrátit na e-mail hx@soitron.com.

Exit mobile version