Sociální síť jako nástroj pro sdílení informací i uložení dokumentů

Nejlepší způsob, jak něco nabízet ostatním, je vyzkoušet si to sám na sobě. Systém SAP Jam proto využívá 70 tisíc zaměstnanců SAPu, kteří těží z výhod komunikace prostřednictvím sociální sítě jako způsobu, který je již naprosto přirozený pro tzv. generaci Y (tj. lidi narozené v období cca od 80. let do období kolem roku 2000), chlubí se Ondřej Mlček, HCM Solution Consultant společnosti SAP ČR.
Dodáváte nějaký softwarový systém pro firemní sociální sítě? Máte jej jako samostatný, nebo jako součást jiného integrovaného systému?

Společnost SAP má svůj nástroj pro firemní komunikaci s názvem SAP JAM. Dodává jej samostatně nebo jako součást řešení SuccessFactors (Talent Management, mzdy, personalistika).

Pokud zákazníci vůbec vědí o, co jde, na co při výběru takového řešení slyší? Jaké jsou vaše argumenty pro zákazníky, kteří ani nemusejí tušit, že něco takového existuje, aby si jej ve své firmě nasadili?

SAP JAM se velmi osvědčil jako komunikační nástroj už v samotné společnosti SAP, která má po celém světě více než 70 000 zaměstnanců. Nástroj je opravdu široce využíván všemi typy zaměstnanců – od lidí v odděleních lidských zdrojů (HR) a marketingu přes prodej, technickou podporu až po nejvyšší management.

SAP JAM se výborně hodí nejen ke sdílení informací či grafického obsahu o akcích a soutěžích, ale i k uložení interních dokumentů. Ty je možné zpřístupnit vybraným členům zařazeným do příslušných geografických, tematických, produktových či zákaznických skupin nebo v rámci externích skupin také uživatelům z řad zákazníků. Tento nástroj tak významně podporuje networking jak uvnitř společnosti, tak směrem ven, a zároveň umožňuje neformální vzdělávání zaměstnanců.

Jaké jsou dnešní trendy v podnikových sociálních sítích? Nepovažují je firemní zákazníci za slepou kolej?

Fungující networking a neformálně pojaté vzdělávání jsou současným trendem a mají významný vliv na vytváření příjemného pracovního prostředí. Pro generaci Y jsou navíc sociální sítě naprosto přirozené. Proto podnikové sociální sítě rozhodně nemohou být na vedlejší koleji.

Exit mobile version