Software od IBM nahrazuje detektivy v Las Vegas

Analytický software jako z filmů typu Akira a Ghost in the Shell začala využívat metropolitní policie v Las Vegas a Rochesteru. Aplikace IBM InfoSphere Identity Insight sbírá, sdílí a získává informací z kritických dat dalších oddělení a tím částečně supluje práci některých detektivů.

Software funguje tak, že pomáhá odhalovat nezřejmé spojitosti na základě shromažďování a rozboru dat jednotlivých oddělení. Ta byla doposud roztroušena ve čtyřech samostatných databázích a vyhodnocovala se individuálně. Řešení i2, které využívá již více než 3 000 policejních orgánů po celých Spojených státech, primárně slouží pracovníkům policie v Las Vegas k urychlení vyšetřovacích procesů, ale pomáhá také řešit případy, které by jinak zůstaly neřešitelné.

Analytické nástroje IBM využívá ve Spojených státech už policie v celé řadě měst včetně New Yorku, Los Angeles nebo Memphisu. Podle předběžné zprávy o trestné činnosti, kterou v prosinci minulého roku zveřejnila FBI, zločinnost v prvních šesti měsících roku 2011 poklesla v porovnání se stejným obdobím v roce 2010. Násilné zločiny zaznamenaly pokles o 6,4 %, počet případů žhářství se snížil o 8,6 % a u krádeží motorových vozidel došlo ke snížení o 5 %. Existuje tichý předpoklad, že na tom má svůj podíl právě častější využívání nových možností informačních technologií.

Exit mobile version