Sophos na českém a slovenském trhu posiluje

Německá společnost Sophos, která dodává komplexní bezpečnostní řešení, je na našem a slovenském trhu už řadu let prostřednictvím distributorů a poměrně úspěšně se jí daří. Svoji přítomnost na obou trzích se rozhodla posílit přímým personálním zastoupením, když nastoupil Patrick Müller jako Channel Account Executive Czech Republic & Slovakia.
Můžete stručně představit Sophos?

Společnost Sophos je předním dodavatelem komplexních bezpečnostních řešení, která poskytují nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat, a to vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb Sophos Labs.

Společnost Sophos byla založena v roce 1985, přičemž jedním ze zakladatelů je Dr. Jan Hruška s českými kořeny. V současné době chrání produkty Sophosu 100 tisíc firem a 100 milionů uživatelů ve více než 150 zemích. Milníkem byl rok 2011, kdy Sophos koupil společnost Astaro, dodavatele síťových bezpečnostních řešení, jež byla nazývána vizionářem v oblastech podnikového firewallu a jednotné správy hrozeb (UTM). Ve spojení s řešeními pro ochranu koncových bodů je nyní Sophos schopný nabídnout zákazníkům kompletní ochranu bez ohledu na umístění firemních dat.

Která bezpečnostní řešení Sophos konkrétně dodává?

Patrick Müller | Sophos

Sophos dodává ucelená řešení, která umožňují chránit všechny prvky podnikové informační architektury, od koncových bodů přes servery až po sítě. Patří mezi ně síťová ochrana, ochrana koncových bodů, ochrana na úrovni serverů a Sophos UTM. Podívejme se na ně podrobněji:

V síti chráníme všechny koncové stanice, mobilní zařízení a servery v síti, pobočky a vzdálené lokality připojené ve VPN, emailové a webové servery i uživatele Wi-Fi.

U ochrany koncových bodů jde o všechny koncové stanice, mobilní zařízení a servery v síti, šifrování pro sdílená zařízení a data, ochrana zařízení v režimu BYOD. Obsahuje Antivirus, Application Control Device control, Data Control, Web security, Web filtering, Patch assessment, Client firewall, Mobile control, Mobile security, Management.

Pro ochranu na úrovni serverů Sophos nabízí širokou platformu s podporou serverů pracujících pod OS Windows, Unix a Linux, antivirového agenta s nízkým zatížením systémových zdrojů optimalizovaného pro virtualizaci, a jednoduše nasaditelný a spravovatelný HIP (Host Intrusion Prevention) systém ochrany pro Windows.

Sophos UTM (Unified Threat Management) zase poskytuje kompletní bezpečnost na perimetru v jediném modulárním zařízení. Zjednodušuje zabezpečení IT infrastruktury a díky intuitivnímu rozhraní pomáhá rychle vytvářet pravidla určená k eliminaci bezpečnostních hrozeb. Poskytuje srozumitelný a detailní reporting potřebný pro dokonalý přehled a zlepšování zabezpečení sítě. Díky svým vlastnostem je rovněž vhodný jako náhrada za MS TMG.

Proč by si měl podnikový uživatel pořídit právě bezpečnostní řešení Sophos?

Především pro jeho jednoduchost – jednoduché produkty totiž umožňují dělat věci jednoduše. Naši zákazníci se nebojí používat pro práci vlastní zařízení, protože se mohou spolehnout na komplexní zabezpečení, ať pracují kdekoliv a na jakémkoliv zařízení. Uživatelé se ani nemusejí zdlouhavě domlouvat s administrátory a IT manažeři nemusí trávit tolik času řešením problémů. Vypovídá o tom i 100 milionů spokojených uživatelů, kteří spoléhají na produkty Sophos při ochraně pro firmu kriticky důležitých dat. Sophos je oceňován i odborníky. Analytická společnost Gartner pravidelně zařazuje Sophos do svého kvadrantu lídrů v oblastech UTM, ochrany koncových bodů, ochrany mobilních dat i správy podnikové mobility. Těžíme také z podpory SophosLabs, globální sítě pro zkoumání bezpečnostních hrozeb. Ta sbírá a analyzuje data z celého světa, aby pomohla ve vývoji řešení pro ještě účinnější bezpečnost IT.

Mohlo by vás zajímat:

Exit mobile version