Společnost GIST v letošním roce pokračuje v sérii Workshopů Praktického Controllingu (WPC)

Reportingové mapy v GIST intelligence v kombinaci s Power BI

Také v letošním roce máme v plánu pokračovat v úspěšném seriálu workshopů, který jsme odstartovali v roce 2021. Jedná se o pravidelná online setkání uživatelů controllingového nástroje GIST Intelligence. Největší prostor je vždy věnován praktickým ukázkám, prezentovaným přímo controllery a manažery z řad zákazníků.

Cílem je vzájemně se inspirovat
Klademe si za cíl se vzájemně inspirovat. Naši konzultanti přináší znalost controllingové metodiky a zkušenosti ze stovek realizovaných projektů. Naši zákazníci zase inspirují svým konkrétním přístupem ke controllingu v jejich společnosti (každá má svá specifika). Věříme, že nastavený model tak může být přínosem pro všechny zúčastněné.

Kalendář Workshopů Praktického Controllingu pro rok 2022

 

Datum 

Téma WPC

Určeno pro

25.2. 2022

Holdingový controlling a konsolidace ve společnostech CZECHOSLOVAK GROUP a.s. a Dopravní podnik Ostrava a.s

veřejnost, zákazníci

25. 3. 2022

Interaktivní manažerské dashboardy v Power BI

veřejnost, zákazníci

22. 4. 2022

Controlling ve společnosti GRUND a.s.

veřejnost, zákazníci

24. 6. 2022

Jak naplno využít funkčnosti GIST Intelligence pro plánování, forecasting a modelování

zákazníci

23. 9. 2022

Controlling ve společnosti USSPA

veřejnost, zákazníci

21.10. 2022

Řízení controllingových procesů pomocí workflow GIST Intelligence

zákazníci

25. 11. 2022

Controlling ve společnosti – další z řady zákazníků představí využíváni GIST Intelligence v praxi

veřejnost, zákazníci

„Věřím, že naplánovaná témata budou inspirací jak pro naše stávající zákazníky, tak pro zájemce z dalších společností.“
Filip Ježek,
produktový ředitel společnosti GIST, s.r.o.

Jaký byl první z workshopů na téma – Holdingový controlling a konsolidace?
První ze série WPC tentokrát na téma Holdingový controlling a konsolidace ve společnostech CZECHOSLOVAK GROUP a.s. (prezentoval Bc. Jiří Beran, specialista controllingu) a Dopravní podnik Ostrava a.s. (prezentoval Ing. Michal Deus, vedoucí oddělení účetnictví) proběhl na konci měsíce února.

Podpora řízení díky skupinovému controllingu:
V rámci workshopu jsme si ukázali, jak efektivně umíme podpořit řízení velkých, ale i menších skupin společností.
Přínosy jsme nalezli prakticky ve všech oblastech řízení. S našimi zákazníky jsme se shodli, že nejobvyklejší oblastí holdingového controllingu je finanční controlling, kde pomáháme sjednotit rozdílné účetní osnovy a standardy a jednoduše prezentovat finanční výsledky společností i skupiny.
Druhou nejčastější oblastí je skupinový controlling prodeje, jehož největším přínosem je reporting s vyloučením vnitroskupinových přeprodejů.
Inspiraci jsme poskytli i v dalších oblastech, jako je skupinový platební kalendář a analýza salda pro zefektivnění využití finančních prostředků v rámci skupiny.  Dále oblast skupinového controllingu nákupu pro hodnocení dodavatelů a získání podkladů pro vyjednávání.

 


Ukázka dashboardu z WPC na téma Interaktivní manažerské dashboardy v Power BI

Konkrétní ukázky controllingových řešení našich zákazníků
Nejzajímavější byly opět ukázky konkrétních řešení našich zákazníků. Velmi inspirující byla konfrontace zkušeností pana Deuse před a po zavedení modulu Kosolidace v Dopravním podniku Ostrava. Kdo stále zpracovává konsolidaci ručně, musel závidět :).
Viděli jsme, jak snadné je ověřit správnost podkladů z jednotlivých společností a identifikovat případné konkrétní problematické transakce a kolik času ušetří, když konsolidační úpravy navrhuje controllingový nástroj GIST intelligence. Sestavení konsolidovaných výkazů pak byla hračka. Perličkou na závěr byla ukázka konsolidace se státem.

Skupinu Czechoslovak Group zná asi každý. Pan Beran nám ukázal, jak efektivně dokáží pracovat s denně aktualizovanými daty za celou skupinu a spoustu vychytávek, které jim práci usnadňují. Kdysi zdlouhavý proces sběru dat v podobě excelu a jejich kompletace do výkazů je minulostí. Dnes je reporting z desítek společností plně automatický.

Každý den jsou data transformována do podoby vhodné pro předem připravené reporty. K dispozici je ucelená sada reportů a ukazatelů zobrazujících výsledky společností ve skupině. S úspěchem je používán například Grünwaldův bonitní model, který zobrazuje aktuální stav a vývoj kondice jednotlivých společností

 

 

Nechte se inspirovat! – přihlaste se na některý z plánovaných workshopů – napište Zuzce

Pozn: účast na Workshopech Praktického Controlingu je pro zájemce zcela zdarma. Společnost GIST, s.r.o. si vyhrazuje právo na změnu termínu.

GIST Intelligence
Představuje kompletní BI nástroj doplněný o všechny funkčnosti pro controlling. Tím je mezi jinými BI řešeními unikátní a poskytne vám přesnější informace pro vaše úspěšná rozhodnutí.

 

O společnosti GIST s.r.o.:
Česká společnost se sídlem v Hradci Králové, která už třetí dekádu vyvíjí a dodává software, Business Intelligence a controllingová řešení pro významné české firmy. www.gist.cz
27+ let na trhu
90+ zaměstnanců
400+ zákazníků

 

Exit mobile version