Společnost Oracle představila rozšířené portfolio podnikových cloudových řešení

Zástupci společnosti Oracle na akci Oracle Cloud Day představili služby Oracle Cloud Platform, které zefektivňují práci vývojářů, IT profesionálů i podnikových uživatelů.
Vývojářům, IT profesionálům, analytikům i podnikovým uživatelům usnadňují tyto služby vytváření a rozšiřování cloudových aplikací. Sada Oracle Cloud Platform se svými novými 24 službami potvrzuje a dále zvýrazňuje postavení společnosti Oracle jako poskytovatele nejširšího portfolia cloudových řešení pro podniky, ať už jde o nabídku SaaS (software jako služba), PaaS (platforma jako služba) či IaaS (infrastruktura jako služba). Nově uvedené služby zahrnují Database Cloud – Exadata, Oracle Archive Storage Cloud, Oracle Big Data Cloud, Oracle Integration Cloud, Oracle Mobile Cloud a Oracle Process Cloud.


Josef Švenda, Robert Shimp | Oracle

Platforma Oracle Cloud pomáhá používat moderní technologie, jako je cloud, mobilní řešení a sociální či analytické nástroje, k vytváření nových aplikací nebo rozšiřování těch stávajících. Podnikovým uživatelům poskytuje prostředí zvyšující jejich produktivitu. Řešení provozovaná na vlastní infrastruktuře (on-premise) lze pomocí platformy Oracle Cloud snadno přenést do prostředí cloudu, aniž by bylo třeba upravovat samotné aplikace.

Široká nabídka dostupných služeb pomáhá zákazníkům řídit a analyzovat data, rychle vyvíjet, testovat i nasazovat aplikace, provádět integraci mezi on-premise řešení a cloudem a zajistit efektivní spolupráci uživatelů. Zákazníci a partneři mohou nyní pro vlastní podnikání snadno využít stejnou platformu jako tisíce globálně působících organizací a formou cloudu mít k dispozici špičková podniková řešení: databázový software společnosti Oracle i její řešení pro middleware. Platforma Oracle Cloud má vestavěnou širokou úroveň automatizace, což zákazníkům zajišťuje zrychlení inovací i nízké vstupní náklady.

Josef Švenda a Robert Shimp z Oracle mimo jiné uvedli, že firma oblasti SaaS a PaaS v posledním čtvrtletí zaznamenala meziroční nárůst o 200 % a Oracle je jediná společnost na světě, která dokáže dodat kompletní, na standardech založený balík služeb v každé vrstvě cloudu. Zdůraznili i fakt, že ve srovnání s konkurenčními řešeními, například Amazon Glacier, nabízejí zákazníkům výraznou úsporu, protože Oracle řešení je až desetkrát levnější.

Platforma má více než 1 800 zákazníků, z toho v posledním čtvrtletí přibylo 1 419. K dosud dostupným službám patří např. Database Cloud, Java Cloud, Documents Cloud, Business Intelligence Cloud a Database Backup Service.

Služby Oracle Cloud mají dnes již více než 70 milionů uživatelů a s jejich pomocí se denně uskuteční přes 33 miliard transakcí. Provozují se na 54 000 zařízení a využívají úložiště o objemu 700 petabajtů v 19 datových centrech po celém světě.

Nově uvedené služby Oracle Cloud Platform mj. zahrnují:

Exit mobile version