Společnost Synology rozšiřuje partnerský ekosystém

Igor Cejkovský, Head of Eastern European Markets Synology

Společnost Synology se v březnu 2023 setkala s obchodními partnery a novináři na jižní Moravě, a při této příležitosti také ohlásila rozšíření partnerského ekosystému. Jak má tento partnerský ekosystém do budoucna fungovat jsme sdělil Igor Cejkovský, Head of Eastern European Markets Synology.

Setkáváme se se Synology na jižní Moravě, jak tuto akci hodnotíte?
Jsem velmi rád, že jsme mohli poprvé hostit naše obchodní partnery a zástupce médií na akci tohoto typu. Pandemie nám změnila život, přinesla spoustu nových příležitosti i úkolů, ale také značně zkomplikovala navazování kontaktů a vztahů. Dnes jsme se sešli na tomto krásném místě, abychom poděkovali našim partnerům, předali ocenění těm nejúspěšnějším a podělili se o novinky a plány do blízké budoucnosti.

Mohl byste v krátkosti shrnout, jaké novinky jste v poslední době představili pro partnery a prodejce?
Intenzivně pracujeme na ekosystému Synology. Jedná se o ucelenou sadu služeb a nástrojů sloužících jedinému cíli – usnadnit, zkvalitnit a zefektivnit spolupráci a podnikání se společností Synology pro naše partnery.
Znalosti jsou důležité a naši partneři nyní mohou využívat vzdělávací program nazvaný Synology Intensive Training (SIT), který se skládá ze čtyř modulů. DSM Architect jako základní modul poskytuje účastníkům základní znalosti o společnosti Synology a našich řešeních. Backup Architect, Surveillance Architect a Productivity Architect jsou specializované moduly, které poskytují více informací a znalostí pro příslušná řešení.
Prodejci, kteří úspěšně prošli certifikací SIT, mají nárok na lepší výhody na základě vyšších partnerských statusů. Naši zákazníci si již mohou zakoupit řešení Synology nejen od registrovaných, ale také od bronzových, stříbrných, zlatých a platinových partnerů. Tento projekt byl pro nás velmi důležitý, protože s rozvojem zařízení Synology a poskytováním dalších funkcí rostou i znalosti potřebné k návrhu a úspěšné implementaci řešení do infrastruktury zákazníků. Naši partneři nyní mohou svým zákazníkům poskytovat přidanou hodnotu, za což jsem jim velmi vděčný!
Přestože jsou produkty Synology známé dlouhou životností a nízkou mírou poruchovosti, chtěli jsme nabídnout co nejlepší podporu v případě selhání hardwaru. Jsem rád, že mohu oznámit, že ve spolupráci s našimi partnery jsme schopni poskytovat expresní výměnu a rozmanité SLA služby výměny následující pracovní den, včetně podpory na místě.

Zní to jako příprava na další krok.
Je to tak. Je to příprava na vstup na podnikový trh. Jsme známí svou výbornou nabídkou řešení pro spotřebitele, malé a domácí kanceláře, a dokonce i pro segment SMB trhu. Souběžně s našimi vývojáři na Tchaj-wanu intenzivně pracujeme na dalším kroku. Zatímco můžeme nabízet jejich řešení pro správu dat, ochranu před ransomwarem, zálohování, síťové řešení, video dohled a produktivitu, díky našemu místnímu týmu můžeme nabídnout potřebnou infrastrukturu, podporovat všechny partnery a zákazníky po celou dobu nákupu a životního cyklu takového řešení. Počínaje předprodejními konzultacemi a návrhem řešení, podporou prodeje, sdílením znalostí a konče podporou nasazení a poprodejní technickou podporou a již zmíněnou servisní infrastrukturou.

Proč by si měl zákazník vybrat právě společnost Synology?
Protože díky tomu, odkud pocházíme, děláme věci jinak než „staří hráči“. Vycházíme ze spotřebitelského segmentu, klademe důraz na jednoduchost a intuitivnost při zachování nejvyššího možného standardu zabezpečení. Přinesli jsme nový vítr do segmentu SMB a věříme, že můžeme změnit způsob, jakým se dělá IT v enterprise segmentu. Pamatuji doby, kdy vytvoření virtuálního počítače bylo úkolem pro specialistu, který vyžadoval speciální hardware, mnoho znalostí a spoustu času. Dnes můžete virtuální počítače na svém NAS snadno vytvořit pomocí pohodlného grafického uživatelského rozhraní, a to pouhými několika kliknutími! Jak úžasné to je? Ale nechápejte mě špatně – neočekáváme, že každý nyní začne na svém NAS provozovat virtuální počítače – nikdo sice nemusí, ale přesto může využít tuto intuitivnost a jednoduchost. Protože stejný princip jsme použili u všech námi poskytovaných řešení. Výsledkem je, že každý, kdo se rozhodne používat řešení Synology, bude těžit z vysoké efektivity nákladů a nižších TCO.

Jaké nové produkty mohou zákazníci očekávat v blízké budoucnosti?
Tuto otázku jsem očekával. Než ale odpovím, řeknu vám, proč nemám tuto otázku a pojem „produkt“ moc rád. Společnost Synology byla založena jako softwarová společnost a dodnes jsme stále softwarovou společností. Je to trochu ironie, že prodáváme převážně hardware, ale pro mě je hardware pouze nástrojem, jak zákazníkům dodávat řešení Synology. A nový hardware je nástrojem, jak dodat řešení Synology novému segmentu trhu. Byl bych schopen rozdělit produkty Synology jen do několika skupin a všechny produkty v rámci skupiny by nabízely zákazníkům stejné funkce. Jediný rozdíl by byl v tom, pro jaký typ zákazníka jsou tato zařízení určena, jak velké úložiště potřebuje a jak velký výkon potřebuje, ale funkčnost by byla v podstatě stejná. Výhody řešení Active Backup for Business můžete využívat u zařízení DS220+ za 285 EUR (doporučená maloobchodní cena bez DPH) a RS4021xs+ za 4 760 EUR (doporučená maloobchodní cena bez DPH).
Z tohoto důvodu máme zařízení typu all-flash. Nedávno jsme přidali HD6500 s šedesáti pozicemi pro pevné disky. Protože jsme cítili, že zákazníci, kteří potřebují ukládat petabajty dat, chtějí také používat řešení Synology. Nyní mohou! Potřebuje zákazník vysokou dostupnost? Může připojit dvě zařízení do clusteru s vysokou dostupností nebo zvolit řešení se dvěma řadiči.
Rok 2023 teprve začal, už teď jsem velmi nadšený ze všech zajímavých funkcí a řešení, která letos představíme.

Mohl byste nám alespoň něco naznačit?
Uvedu tři oblasti, kde očekávám, že se objeví nějaké novinky a na které se zaměříme.
Za prvé je to zálohování, které je naší nejvyšší prioritou. Active Backup Suite je skvělé řešení, které kombinuje to nejlepší z obou světů – pokročilé funkce placených zálohovacích řešení s bezlicenčním modelem. Můžete zálohovat cloudová řešení, jako jsou Microsoft 365 a Google Workspace, servery se systémy Windows a Linux, Hyper-V, VMware a nově také MacOS.
Za druhé jde o hybridní cloud a cloudová řešení C2. Možná se ptáte, proč se společnost, která silně propagovala privátní cloud, rozhodla nabízet cloudová řešení. Cloud C2 společnosti Synology jsme vyvinuli jako doplněk k našim řešením Synology NAS. Hybridní cloud je a bude v následujících letech velkým tématem, protože kombinuje výhody obou světů – on-premise a cloudových řešení. Naší strategií je nabízet zákazníkům řešení z jedné ruky, což je zásadní při zvyšování spolehlivosti nad určitou úroveň. Pouze kompletní řešení může zabránit nepříjemnému přehazování zákazníků z jedné linky technické podpory na druhou, protože se nikdo necítí být zodpovědný za problém. Kompletní řešení od jednoho výrobce nabízí jediné kontaktní místo, na které se zákazník může vždy obrátit.
Měli jsme tedy on-premise řešení a cloudové řešení. Proč nepřidat všechno know-how, které jsme za posledních 22 let dokázali vyvinout, nerozšířit cloudové řešení a nenabídnout zákazníkům ještě vyšší efektivitu díky bezpečným a spolehlivým cloudovým řešením pro ukládání, správu hesel, sdílení souborů a zálohování? To jsme udělali.
A konečně za třetí se hodláme věnovat dohledu. Každé zařízení Synology NAS se totiž může stát efektivním řešením pro dohled nad videem. Je to součást naší strategie řešení „vše v jednom“ a věřím, že máme tomuto segmentu trhu co nabídnout. Brzy budou představeny IP kamery Synology. Budeme tak schopni nabídnout kompletní řešení pro video dohled s vysokým standardem zabezpečení, pokročilými funkcemi a intuitivností známou z řešení Synology.

Máte nějaké doporučení pro zákazníky a partnery?
Ano, vzkaz je jednoduchý: Mějte svá data v bezpečí! My ve společnosti Synology děláme vše pro to, abychom vám pomohli ochránit vaše data před náhodnou ztrátou, ale nejdůležitějším článkem řetězu jste vy. Vyberte si tu nejlepší strategii ochrany dat – například 3-2-1 – a řešení, na které se můžete spolehnout! Nedovolte, aby ransomware zašifroval vaše data, a nespoléhejte se na RAID, protože ne, to opravdu není zálohování. Nebudete moci znovu pořídit všechny ztracené obrázky a obnovit veškeré ztracené know-how vaší společnosti. Později mi poděkujete.
Nespoléhejte se ani na hardwarové specifikace napsané na papíře. Společnost Synology je natolik přesvědčena o kvalitě svých řešení, že nabízí program „otestuj a kup“, v rámci kterého si mohou firmy a prodejci zapůjčit testovací zařízení na několik týdnů zcela zdarma. Máme místní tým specialistů, kteří vás podpoří svými prodejními a technickými znalostmi. Důvěřujte svým zkušenostem a nezapomeňte, že vše je záležitost softwaru!

Exit mobile version