SQL Server 2017 & Windows Server 2016

Jak vytěžit maximum z moderních technologií a dosáhnout bezpečnější, rychlejší a lepší práce? Jde to, když se v organizaci společně nasadí a provozuje SQL Server 2017 a Windows Server 2016.
Uživatelé, kteří provozují kritické úlohy, potřebují datovou platformu kategorie enterprise. Takovou, jakou lze snadno obousměrně škálovat nahoru i dolů a poskytovat zdroje storage podle potřeb v datacentrech, ve vlastní infrastruktuře i cloudovém prostředí, a to i společně. Mohou toho dosáhnout při společném nasazení produktů SQL Server 2017 a Windows Server 2016.

SQL Server 2017 provozovaný na operačním systému Windows Server 2017 poskytuje ty nejlepší technologie, jaké dávají vynikající výkon, dostupnost a škálovatelnost, přičemž zároveň umožňují organizacím potřebnou flexibilitu pro podporu jejich byznysu, omezují rizika ztráty dat a snižují celkové náklady na vlastnictví.

Bezpečnost od základu

S touto kombinací produktů lze pracovat bez obav, protože nejdůležitější data jsou zabezpečena a chráněna před škodlivými aktivitami a přerušením činnosti byznysu.

Výborná pozice ohledně výkonu a ceny

Spojení SQL Server 2017 a Windows Server 2016 staví tyto produkty na vedoucí pozici v odvětví IT. Umožňuje totiž optimalizovat práci IT oddělení ohledně správy nákladů a času, čímž umožňuje IT personálu trávit více času na zlepšení byznysu organizace.

Flexibilita, jakou každý potřebuje

Virtuální kanceláře, mobilní pracovníci, to není s produkty SQL Server 2017 a Windows Server 2016 žádný problém, protože poskytují nástroje a informace, jaké jsou pro byznys zapotřebí – ať už v kanceláři nebo v terénu.

Co potřebují SMB

Požadavek na ochranu proti vystavení dat neoprávněným osobám

K ohrožení dochází kvůli krádežím administrátorských práv, neautorizovanému přístupu, nebo exploitům jako například útokům typu Pass-the-Hash.

Jak pomůže společné nasazení SQL Server 2017 a Windows Server 2016

Funkce Dynamic Data Masking, Row Level Security a Always Encrypted udržují data uložená v prostředí SQL Server v bezpečí před přístupem neautorizovaných uživatelů.

Administrátorská práva Just Enough a Just-in-Time zabezpečují zneužití administrátorských přístupových práv.

Credential Guard chrání administrátorská práva pro SQL Server proti krádeži proti útokům Pass-the-Hash a Pass-the-Ticket.

Windows Defender a Control Flaw Guard chrání proti známým i neznámým hrozbám, kterých jinak může malware zneužít.

Náklady a zvýšení výkonu

Požadavek na storage, business intelligence a analýzy napříč všem pracovním zátěžím.

Jak pomůže společné nasazení SQL Server 2017 a Windows Server 2016

In-memory databáze může přistoupit k 24 terabytům paměti a 640 jádrům procesorů, což umožňuje uživatelům klást a spouštět úlohy dotazů rychleji, než tomu bylo kdykoliv předtím.

Persistent Memory (alias Storage Class Memory) – tato podpora poskytuje trojnásobné zrychlení.

Storage Spaces Direct umožňuje využít servery průmyslových standardů s lokální storage jako vysoce dostupnou, škálovatelnou alternativu nákladných SAN (storage area network) – s rychlostí čtení která přesahuje 25 GB/s.

Zvýšení dostupnosti (uptime) a spolehlivosti

Tyto požadavky se rovněž pojí s efektivní obnovou po výpadku napříč pobočkami organizace a doménami.

Jak pomůže společné nasazení SQL Server 2017 a Windows Server 2016

Dostupnost skupin Always On zahrnuje až osm čitelných sekundarit a může překlenout vícedoménové clustery; autentizace Active Directory proto už není požadována.

Hybrid Backup a Stretch Database poskytují online dostupnost „chladných“ dat.

Storage Replica umožňuje asynchronní nebo synchronní replikaci dat mezi servery nebo clustery pro zajištění, že se žádná data neztratí (zero data loss) na úrovni souborového systému při výpadku.

Rolling, in-place upgrades činí snadnými upgrady SQL Server 2017 a Windows Server 2016 z předchozích verzí, přičemž podstatně snižují dobu odstávky.

Požadavek na rychlejší náhled data science

Tento požadavek vyvstal při spouštění analytických úloh v okamžiku tvorby výsledku.

Jak pomůže společné nasazení SQL Server 2017 a Windows Server 2016

Služby SQL Server R Services vestavěné přímo do T-SQL přinášejí pokročilou prediktivní analýzu dat.

Funkčnost real-time operational analytics umožňuje spouštět analýzy přímo nad pracovními daty bez zpoždění kvůli jejich přesunům.

Výbava pro multi-threading a Massive Parallel Processing umožňuje vysoce výkonné datové analýzy.

Nové R-modely jsou publikovány datovými specialisty a mohou být zveřejněny k přistupu prostřednictvím datových služeb Azure.

Požadavek na správu konzistentního datového prostředí

Tento požadavek je zvláště důležitý, pokud jsou data umístěna jak v lokální IT databázi, tak v hybridním a cloudovém prostředí.

Jak pomůže společné nasazení SQL Server 2017 a Windows Server 2016

Common code for on-premises, IaaS a PaaS – využití tohoto druhu nasazení přináší díky společnému nasazení a provozování produktů SQL Server 2017 a Windows Server 2016 zkušenost typu „napiš jednou, nasaď kdekoliv“.

SQL Azure Migration Wizard a další bezplatné migrační nástroje poskytují snadný přechod na servery s Windows Server 2016 nebo virtuální stroje v cloudu.

Azure Hybrid Use Benefit a SQL Server License Mobility zajišťují zákazníkům, že mohou snadno přesunout databáze do cloudu bez dopadu na licenční ujednání; pro pasivní nódy SQL Server HA není požadována žádná licence.

Další informace o velkých přínosech

SQL Server 2017

Windows Server 2016

Exit mobile version