Strojírenský veletrh ukáže nejen 3D tisk a Průmysl 4.0

V pondělí 14. září v Brně začne 57. Mezinárodní strojírenský veletrh. Očekává se kolem 1500 vystavovatelů ze 30 zemí, téměř polovina bude zahraničních. Stěžejními tématy budou, podobně jako na letošním CeBITu, Průmysl 4.0, 3D tisk a také CAD/CAM.
Pavilon A1 se letos promění v pavilon nových technologií. V tradičním projektu Transfer technologií a inovací budou zastoupeny všechny technické vysoké školy u nás, tj. VUT Brno, ČVUT Praha, TU Liberec, Západočeská univerzita v Plzni i VŠB Ostrava. Atraktivní novinkou bude výstava Průmysl 4.0 – Digitální továrna, do níž se vedle Česko-německé obchodní a průmyslové komory zapojily také firmy Siemens, Scada Servis a Takeplace. Komora v rámci odborného doprovodného programu připravuje také konferenci „Fórum Průmysl 4.0“, kde se posluchači seznámí s nejnovějšími trendy a způsoby, jak se již dnes v praxi realizuje čtvrtá průmyslová revoluce. Zástupci nejvyššího vedení předních technologických firem budou přednášet a diskutovat na témata jako digitální výrobní proces a inteligentní továrna, zákaznický management v digitální době, infrastruktura pro internet věcí aj. Fórum Průmysl 4.0 se uskuteční ve středu 16. září v Kongresové hale Holiday Inn.

Meziroční nárůst vystavovatelů hlásí specializovaná výstava 3D Print. A z pavilonu A1 můžete za technologickými novinkami zamířit do pavilonu Z, kde se otevřou speciální projekty Průmyslový ostrov a Electropark.

V pavilonu Z bude po celou dobu veletrhu probíhat projekt Helios Packaging Live – vzorová balicí linka, která ukáže reálný provoz v přímém přenosu. Čtyřikrát denně návštěvníci uvidí robotické ukládání produktu (čokolád) do krabiček, následné balení, značení a finální paletizaci, tentokrát jak na automatické, tak i na poloautomatické ovinovačce. Unikátní ucelená balicí linka se bude rozkládat na zhruba 500 m² a její provoz s odborným komentářem bude spouštěn každé dvě hodiny. Součástí projektu je také programové centrum pro přednášky partnerů projektu v čele s generálním partnerem společností Asseco Solutions.

Na MSV 2015 se bude prezentovat přibližně 1500 vystavujících firem ze 30 zemí a zahraničních firem přijde 700, což představuje 47 % všech účastníků. Největší zájem je opět ze strany Německa, za kterým počtem firem následují Slovensko, Itálie, Čína, Rakousko a Švýcarsko. Mezi známými jmény z oboru informačních technologií nebudou chybět kromě zmíněného Asseca například Autocont Control Systems, HSI, J.K.R., Olympus, Siemens, TD-IS a další.

Společnost TD-IS v rámci MSV pořádá také dva odborné semináře, Vývoj a výroba plastového dílu a formy s aplikacemi od TD-IS, kde se dozvíte jak vyrábět kvalitnější výlisky a formy za nižší cenu, a Řízení firemních procesů pro firmy, zabývající se výrobou nástaveb nákladních automobilů. Registrovaní účastníci každého ze seminářů, které se konají ve středu 16.9. obdrží volnou vstupenku na MSV 2015.

Mohlo by vás zajímat

Exit mobile version