SUSE Expert Days 2018

Konference SUSE Expert Days s téměř 180 účastníky se zabývala aktuálními tématy spojovanými s Linuxem, například budováním vlastního privátního cloudu, správou serverové infrastruktury, využitím kontejnerů jako služby a aplikační platformy, softwarově-definovanými úložištěmi, sítěmi či hardwarem.

Kevin Smith, SUSE

Odborné prezentace odstartovali EMEA Technical Sales Director společnosti SUSE Kevin Smith a regionální manažer SUSE pro Českou republiku a Slovensko Miroslav Kořen, kteří se zabývali konceptem softwarově-definované infrastruktury a jejího využití v praxi v návaznosti na aktuální trendy, které hýbou světem IT. Součástí úvodní přednášky bylo i překvapení v podobě demo ukázky řešení pro vysokou dostupnost kritické infrastruktury s použitím rypadel z Lego Technic a několika Raspberry Pi s nainstalovaným SUSE Linux pro procesory ARM.

SUSE Expert Days 2018 Miroslav Kořen u rypadla

Petr Kubeš ze společnosti HPE a Martin Zikmund ze SUSE následně popsali společnou cestu vývoje HPE Helion OpenStack a SUSE OpenStack Cloudu. Martin Zikmund nevynechal ani novinky ve SUSE Enterprise Storage, kontejnerech jako službě a aplikační platformě v podání SUSE.

O bezpečnosti, dostupnosti, flexibilitě a SAP v cloudu pohovořil Jiří Vrbický ze společnosti Cloud4com. Konstantin Selucký ze společnosti HPE představil stavebnicové systémy pro InMemory computing Superdome Flex a Martin Vaňous ze společnosti SÍŤ nasazení SAP HANA v praxi na platformě IBM Power. Vlastní platformu pro internet věcí SAP Leonardo prezentoval Michal Marko z SAP.

Exit mobile version