Synology Workshops 2018 s partnery

Společnost Synology uspořádala v polovině dubna 2018 v Praze další pravidelný seznamovací seminář pro svoje prodejce storage, tentokrát s partnery Seagate a Kingston.
Seminář uvedla Janka Chytráčková, produktová manažerka Synology. Seznámila s programem, představila partnerské firmy Kingston a Seagate a překvapila prodejní partnery bonusem na jeden NAS od Synology.

Kingston

Marcin Gaczor, Kingston

Marcin Gaczor, který v České republice a na Slovensku zastupuje Kingston, prezentoval nejdůležitější produkty a novinky v oblasti SSD pro NAS. Cenového dna tento trh dosáhl v roce 2016 a zkraje letošního roku 2018 se dostal ještě o 10 % níže. Čipů už je podle něj dostatek a produktů bude přibývat.

Kingston má NAS disky SSD DC400 s kapacitou 1,6 TB, se stabilní propustností, které jsou pro běžnější použití, max. IOPS 4K a R/W až do 100K/90K. Pro náročnější nasazení, jako například pro videoservery, webové servery apod. je určena SSD paměť DCP1000 s kapacitou 3,2 TB a propustností R/W 6800/6000 MB/s. Tento disk není pro každého a Kingston nabízí prodejcům zápůjčku pro zákazníky této kategorie zdarma. Ještě letos má přijít stejný disk v jiném, standardním zapouzdření. Pro standardní aplikace nabízí Kingston „normální“ SSD disky, včetně plného hardwarového šifrování, což je vhodné i pro řešení GDPR.

Seagate Ironwolf s pětiletou zárukou

Marek Řihošek, Seagate

Marek Řihošek z technické podpory Seagate představil produktové řady 14TB disků Ironwolf, speciálně navrženou pro NAS v segmentech digitální domácnosti a SOHO. Disky Ironwolf je možno obsadit až 8 pozic (šachet) v NAS, disky Ironwolf Pro pak až 16 (ty už mají vibrační senzor). Seagate nabízí u těchto disků pětiletou záruku, včetně „pojištění dat“, tj. pětiletou záruku s obnovou dat v případě havárie disku. Ty jsou vybaveny „health managementem“, který sestává s prevence (varování), upozornění (intervention, upozornění k akci – zálohuj, disk se začíná hroutit) a recovery (obnova dat od Seagate).

Slovo zákazníka s protichůdnými požadavky

Josef Barák, CIO/CTO zákazníka Blue Sky Film Distribution, který distribuuje filmy, dříve 35 mm, dnes v digitální podobě, prezentoval jejich řešení na NAS od Synology, kdy potřeboval vyřešit konsolidaci úložišť, zároveň jejich oddělení, škálování kapacity a vysokoroychlostní přenosy. Například konsolidace a oddělení úložišť jsou přitom dosti protichůdné požadavky. Řešením nakonec byly NAS Synology RS3617xs, protože umožňuje nasadit virtualizaci, docker, rozdělení na segmenty LAN a WAN a jsou s tímto řešením provozovat vysokorychlostní přenosy Presto s File Station a SFTP. Do budoucna uvažují o rozšíření o NAS RX1217 (12 x 12 TB) a po prezentaci Seagate prohlásil, že je osadí rovnou 14TB disky Ironwolf.

Synology Active Backup for Business

Janka Chytráčková, Lubomír Tomány, Synology

Trendy v ukládání dat se přesouvají z fyzického (-12 %) a virtuálního (-2 %) do cloudových storage (+9 %), data jsou ze srovnání let 2016 až 2018. Synology na tento trend reaguje a Janka Chytráčková ze Synology naživo prezentovala balíček zálohovacího řešení Active Backup Suite, které je určeno pro centrální správu serverů a klientských stanic, a to včetně zálohování cloudových služeb Office 365 od Microsoftu a Google GSuite. Active Backup Suite podporuje Windows 7/8/10. Active Backup Server skončí a bude pokračovat Active Backup for Business, který nabízí vše v jednom: vytvoření změny a obnovu zálohy s jednoduchým monitoringem (klientské PC a servery) a updaty agenta Active Backup; efektivní rozložení zdrojů; a chová se jako inteligentní úložiště. Kdo měl s sebou počítač, mohl si následně vyzkoušet totéž (hands-on) s dohledem od Synology.

Virtual Manager pro IT infrastrukturu

Lubomír Tomány ze Synology nakonec představil Virtual Manager pro bezpečnější a efektivnější IT infrastruktury, který obsahuje pro tři oblasti: hypervisor, clusterování a bezpečnost. Při nízkých IOPS nebo malých virtuálních strojích doporučuje kombinace točivých disků (HDD) a SSD cache, pro vyšší nároky pak SSD.

Exit mobile version