System x3250 M6: Enterprise funkce dostupné pro SMB

Rodina serverů System x zahrnuje široké portfolio serverů v pro zástavbu tower i rack, které pokrývají potřeby všech typů firem a aplikací – od jednotlivých souborových serverů až po aplikace pro big data a cloud.

Charakteristiky serverů Lenovo

Vedle vysoké spolehlivosti jsou servery této rodiny charakterizovány i velkým důrazem na bezpečnost, efektivním využitím vnitřního prostoru šasi, výkonem a inovativními technologiemi pro napájení a chlazení, které pomáhají firmám snižovat provozní i celkové náklady. Současně Lenovo vykazuje mezi servery x86 třetí rok v řadě nejlepší výsledky v oblasti spokojenosti zákazníků.

Servery System x jsou také vysoce flexibilní v oblasti volby typu disků, konektivity i jednotlivých komponent. Důraz na rozšiřitelnost firmám zaručuje dlouhodobou ochranu investic i podporu dalšího růstu. Servery System x nabízí pokročilé nástroje pro vzdálenou správu a údržbu, které umožňují snadnou instalaci serverů do vzdálených poboček i neustálou kontrolu nad vlastními servery.

Vybavený a výkonný server pro SMB

Jednoprocesorový server System x3250 M6 je součástí inovovaného portfolia, které Lenovo uvedlo na konci března letošního roku. Server je dodáván v kompaktním provedení 1U a přináší překvapivě vysoký výkon. K dispozici jsou varianty s procesorem Intel Xeon E3-1200 v5, Pentium, Core i3 nebo Celeron. Díky tomu je x3250 M6 vhodný jako základ pro začínající nebo menší firmy, bez problémů poslouží jako mailový server, souborový server či printserver.

System x3250 M6 zvládne až o 107 % virtuálních strojů více než jeho předchůdce, dále má o 100 % větší kapacitu paměti (64 GB TruDDR4 Memory), o 30 % vyšší výpočetní výkon, o 33 % vyšší rychlost paměti a o 100 % vyšší rychlost přenosu dat (12 GB). Server lze vybavit až 24 TB úložného prostoru. Lze zvolit buď čtyři 3,5″ disky nebo osm 2,5″ SSD, díky čemuž jej lze pohodlně rozšiřovat podle potřeby. Server je dodáván s dvěma integrovanými 1GbE porty, pro náročný síťový provoz lze zvolit až 10GbE porty.

Energetická efektivita šetří náklady

Model x3250 M6 poskytuje 92% energetickou účinnost a je vybaven napájecími zdroji 80+ Gold. Svůj díl na úsporném provozu mají i nízkonapěťové procesory Xeon a 1,2V TruDDR4 moduly DIMM, které vykazují o 35 % nižší spotřebu energie než 1,35V DDR3 LRDIMM. Označení TruDDR4 navíc zajišťuje, že paměti pochází od důvěryhodných a důkladně testovaných dodavatelů Lenovo. S těmito funkcemi lze bez obav provozovat energeticky náročné pracovní zatížení.

Nástroj správy Lenovo XClarity

Nástroj Lenovo XClarity je dostupný i pro System x3250 M6. Lenovo XClarity je určený pro potřeby zákazníků, kteří vyžadují důslednou inventarizaci, sjednocenou správu a efektivní řízení serverů. Řešení XClarity centralizuje a zjednodušuje správu, monitoring serverů nebo jejich nastavení podle konfiguračních vzorců, čímž se významně urychluje nasazení nebo modifikace klasické i cloudové infrastruktury. Veškerá interakce a ovládání probíhají v uživatelsky přívětivém grafickém rozhraní, s nímž je práce skutečně intuitivní, základní funkčnosti si každý administrátor bez problémů okamžitě osvojí. Lenovo XClarity ušetří průměrně až 95 % ve srovnání s manuální obsluhou.

Lenovo System x3250 M6

Pro koho je server určen

System x3250 M6 je díky své kompaktnosti a výkonu ideální pro segment SMB a malé firmy, kterým nabízí pro jejich potřeby dostatečný výkon. Server je kompatibilní s operačními systémy Microsoft Windows Server, SUSE Linux, Red Hat Enterprise Linux, Ubuntu; VMware ESXi.

Argumenty pro servery Lenovo:

Exit mobile version