Tablet Acer Iconia Tab 10 pro video i audio

Počítačových tabletů se sice každoročně podle globálních statistik prodává méně, ale pro konzumování obsahu jsou v mnoha ohledech praktičtější a lepší než mobily, notebooky či stolní PC. Právě tímto směrem míří Acer Iconia Tab 10, aktuálně jeden z nejpovedenějších desetipalcových tabletů. Nabízí 4 GB RAM, 6jádrový procesor, Quantum Dot displej s rozlišením 1920×1200, 4.1 zvuk, a to vše v půlkilovém balení.
Acer Iconia Tab 10 (A3-A50) s modelovým označením A7003, disponuje šestijádrem MT 8176A s frekvencí až 2,1 GHz a grafikou Power VR G6250, díky čemuž obstojí i jako herní tablet. Hardwarová výbava dále zahrnuje 4 GB RAM, 64 GB interní paměti a slot pro SD kartu až 128 GB.

Tablet se pyšní 10,1palcovým WUXGA displejem s rozlišením 1920 x 1200 DPI, poměrem 16 : 10 a jako první desetipalcový tablet na světě technologií IPS Quantum Dot, která přináší lepší barvy (ve smyslu přesnější a živější) než IPS displeje, a v některých ohledech se blíží Amoled displejům. Kvantové tečky jsou nanometrové polovodičové částice, upravené tak, aby poskytly ostřejší odstíny červené a zelené barvy.

Další oblastí, kde Iconia Tab 10 (A3-A50) vyniká, je zvuk, a to díky kombinaci 4 reproduktorů, subwooferu a optimalizovanému zvuku DTS-HD Premium Sound se 160° prostorovým zvukem. Subwoofer lze zapínat a vypínat, bez něj se zvuk přibližuje mobilním telefonům, ale se zapnutým subwooferem získává více středů, nižších frekvencí i hloubku. Takže jej budete mít trvale zapnutý, je to jednoznačné plus nejen pro hudbu, ale i pro video a vše ostatní.

Acer Iconia Tab 10 zezadu

Běžná hardwarová výbava zahrnuje Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1, GPS, fotoaparáty s rozlišením fotografií až 6,4 Mpx (zadní) se světelností f2.2 a 2,1 Mpx (přední) se světelností f2.8. Dále pak USB Micro 2.0, micro HDMI s podporou 4K a 3,5mm výstup pro sluchátka.

Operačním systémem je Android 7.0, základní sadu aplikací doplňuje „tovární“ sada EZ aplikací. EZ WakeUp se postará o probuzení tabletu jednoduchým gestem a spuštění předdefinované aplikace. EZ Snap je pro snadné snímání a sdílení screenshotů jednoduchým tříprstým gestem, popřípadě třeba ukládání do aplikace Pocket. V EZ aplikacích můžete také například zvětšit rozhraní a písmo nad standardní možnosti Androidu.

Nejzajímavější ze softwarové výbavy je EZ Mode, který umí udělat jednoduchý interface a sdílení tabletu s rodinou a přáteli. Software podporuje správu aplikací, času a oprávnění. Což v praxi znamená, že uživateli lze například nastavit, že se mu automaticky po přihlášení spustí jediná povolená aplikace, nebo bude mít možnost vybírat si z více možností na zjednodušené a omezené domovské obrazovce. Dá se také nastavit časový limit pro používání tabletu ve stylu od-do. Omezit lze přesun souborů mezi tabletem a PC, včetně třeba nahrávání aplikací z externích zdrojů. Můžete tak tablet nastavit jako jednoúčelové zařízení, může sloužit návštěvám či k prezentacím, není problém nastavit dětský režim, vymezit dobu používání (nebo naopak dobu nepoužívání) a podobně.

Acer Iconia Tab 10 zepředu

Na přední straně je kromě displeje v rozích čtveřice reproduktorů a mezi nimi uprostřed jsou dvě tlačítka, levé pro ovládání hlasitosti, pravé MediaMaster pro přepínání uživatelských režimů barevnosti displeje a při dlouhém stisku pro aktivaci subwooferu. Chce to trochu zvyku, tlačítka jsou v místech, kde by bylo přirozené mít na kratší straně palec při držení tabletu jednou rukou. Zadní část je z velmi příjemného strukturovaného umělého povrchu, který se výborně drží, neklouže ani na něm nezůstávají otisky. Součástí příslušenství je praktický stojánek pro postavení na stůl.

Tablet má 6100 mAh Li-polymer akumulátor, který vydrží při plném výkonu kolem 4 hodin, jinak např. při sledování videa až nějakých 8 hodin. Rozměry zařízení jsou zhruba 267x9x169 mm při naměřené hmotnosti 513 gramů.

Acer Iconia Tab 10 (A3-A50) je primárně určen pro, trochu strojeně řečeno, „konzumování obsahu“, tedy především pro sledování videa, poslech audia a práci s webem. Odpovídá tomu jak formát, tak výbava. Sekundárně může posloužit jako pracovní či herní tablet. Za oficiální cenu 7990 Kč včetně DPH dostanete v dané kategorii nadstandardní obraz i zvuk se solidním hardwarem a Androidem 7.

Exit mobile version