Tajemství serverové novinky Fujitsu Primequest

Společnost Fujitsu přišla v květnu 2015 na trh s novou generací serverů Primequest s osmi paticemi pro procesory Intel Xeon E7 v3. Jde o jeden serverový box, který v sobě ukrývá silné tajemství.
Primequest s osmi procesorovými paticemi je osaditelný nejen až osmi procesory Intel Xeon E7 v3, ale také až 12 TB operační paměti RAM. Pro srovnání – nejvyšší hodnota operační paměti u dvoupaticového serveru je 1,5 TB. Obdobně vychází srovnání výpočetního výkonu, kdy Primequest nabízí díky nové generaci procesorů Intel Xeon E7 v3 výkon až 144 fyzických jader, oproti maximálně 36 u dvoupaticového systému.


Vymyšleno a vyrobeno v Japonsku a Německu

Proč tolik procesorů a paměti, tak vysoký výkon?

K čemu jsou vůbec tak silná konfigurace a výkon dobré? Kdy už, tak často slýcháme otázky – proč si máme kupovat takhle výkonné a drahé „železo“, když si ho můžeme „poskládat“ z menších? Odpověď je poměrně jednoduchá! Zejména práce s velkými databázemi je pro Primequest hračkou. Například různé analytické reporty díky tzv. in-memory-computingu, na jejichž výsledek jste dříve čekali i jednotky hodin až dnů, jsou nyní spočítány v desítkách minut.

Kolik peněz a jaké důsledky to může mít pro bankovní a obchodní instituce, které řeší chování zákazníků, pro protidefraudační opatření a další otázky je nasnadě. Investice do takového řešení založeného na serverech Primequest může mít návratnost v jednotkách měsíců.


Maximálně kvalitní, výkonné, energeticky účinné až 8paticové serverové řešení!

Spokojený zákazník a silné sebevědomí zaměstnanců

Nejde jen ale o záležitost hrubého výpočetního výkonu a tak vysoko osaditelné operační paměti, a dalších přesně měřitelných ukazatelů, bitů a bajtů. Drtivá většina velkých organizací, nejenom korporátních, totiž řeší i spokojenost klientů a dostupnost jejich systémů či služeb. Každý výpadek pro ně znamená nejenom citelnou finanční ztrátu, ale otřásá též sebevědomím interních zaměstnanců, a rozhodně nepůsobí dobře na zákazníky.

Přistupovat k tomuto stroji jako k obyčejnému serveru je více než škoda

Pro koho je tohle všechno tedy dobré? Typickým zákazníkem jsou například banky, telefonní operátoři, dopravní společnosti a státní správa. Jednoduše každý, pro koho znamená zásadní zrychlení operací nebo bezvýpadkový provoz zásadní devizu či dokonce nutnost.

Další informace najdete na http://mediaportal.ts.fujitsu.com/pages/portal.php

Exit mobile version