Tech Data připravila ERP systém MS Dynamics jako službu

Řada menších a středních společností dnes hledá vhodné řešení ERP systému. Přechod na nové režimy fungování v době pandemie mnohdy vyžaduje modernější ERP systémy. Ty jsou ale mnohdy drahé a menším společnostem se nevyplatí. Společnosti Tech Data a Microsoft proto spolu s implementačním partnerem NAVERTICA představily balíčkovou verzi řešení Microsoft Dynamics 365 Business Central. Tento cloudový ERP systém je nyní možné využívat jako službu a financovat ho na bázi měsíčních plateb za správu a licence. I malým firmám tak podle společnosti Tech Data pomůže vyrůst bez nutnosti velkých investic.

Většinu firem trápí podobné obtíže. Stávající systémová podpora nestačí tempu růstu firmy, systémy nejsou propojené nebo neumí sledovat data. Podle výzkumu společnosti McKinsey & Company 54 % firem má problémy s neintegrovanými systémy a procesy a 50 % firem tvrdí, že vytvoření reportu a vytváření poznatků z dat je problematické. I menší a střední firmy vyžadují moderní systémy. Při stabilním růstu přijde čas, kdy bude potřeba přejít z Excelu nebo menších účetních a ekonomických softwarů o úroveň výš.

ERP systém Microsoft Dynamics 365 Business Central využívají firmy po celém světě. Systém je provozován v cloudu s vysokou dostupností a poskytovatel zajišťuje průběžný update a upgrade (minimálně 2x ročně) včetně příslušné legislativy. Zahrnuje potřebné funkčnosti pro oblast účetnictví, financí, skladového hospodářství, nákupu a závazků, prodeje a pohledávek, výroby, projektového řízení a servisu. Řešení je integrované s Microsoft 365.

Microsoft Dynamics 365 Business Central je cloudové řešení typu „vše v jednom“, které efektivně propojuje procesy všech oblastí společnosti. Díky balíčkové formě, kterou jako jediní nabízí společnost Tech Data s implementačním partnerem NAVERTICA, mohou společnosti platit pouze měsíční platby za zvolený typ přednastaveného balíčku, a to bez nákladné investice za implementaci systému. Ceny se pohybují už od 90 EUR měsíčně za uživatele.

Balíčkové řešení umožňuje rychlé nasazení, přibližně do jednoho měsíce. Řešení je vhodné pro firmy od jednoho do 250 uživatelů. Protože je cloudového typu, není potřeba si pořizovat žádný dodatečný hardware.

V současnosti je možné si zvolit ze 4 typů předdefinovaných balíčkových řešení:

• Edice Fiscal – pokrývá systémy pro finanční procesy jako využívání funkcionality účetnictví a finance včetně prodejních i nákupních faktur pro menší organizace.
• Edice Trade – nabízí řešení pro menší a střední organizace, které potřebují využívat skladové funkcionality s nákupem, prodejem a skladem, propojenými s účetnictvím a financemi.
• Edice Trade Plus – zahrnuje řešení pro funkcionalitu pokročilých skladových operací s podporou čárových kódů, a i manipulačních jednotek a mobilních terminálů.
• Edice Custom – je určeno pro pokrytí procesu výroby a/nebo servisu či pro specifickou funkcionalitu organizace.

Exit mobile version