ThinkPad X1 Yoga: Spolehlivost nikdy nebyla tak atraktivní

ThinkPad X1 YOGA je ozdobou nové generace profesionálních zařízení z rodiny Think. S novou Yogou přichází lehké a výkonné zařízení 2 v 1, které nabízí čtyři pracovní režimy – poslouží jako klasický notebook, prezentační displej, tablet a na každém stole se bude vyjímat ve stojanovém „connect“ módu. Na první pohled zaujme nejen elegantním štíhlým tělem, ale mile překvapí také svou váhou – váží pouhých 1,27 kg.
Změn dostál design i výbava – výrazně vylepšena byla uhlíková vlákna použitá pro výrobu šasi, nechybí dobíjecí stylus pro lepší a pohodlnější interakci a ovládání. K dispozici je důmyslná samozasouvací klávesnice odolná proti polití – v režimu tabletu se zasune do těla a díky tomu je klávesnice samozřejmě lépe chráněná, současně se tak zařízení v režimu tabletu stává skutečně plnohodnotným.

Klávesnice Lenovo X1 Yoga

Co se týče hardwarové výbavy, Lenovo vždy dbá na kombinaci spolehlivých a výkonných komponent, Yoga je proto vybavena procesory šesté generace Intel Core i7. Procesory Intel zvyšují svou efektivitu pomocí technologií Turbo Boost a Hyper Threading. Jako úložiště lze zvolit až 1TB PCIe NVMe disk, který ve srovnání s SSD nabízí až dvojnásobnou rychlost. Stabilní připojení zajišťuje WWAN s 4G LTE-A. Plynulý chod celého zařízení podporují operační paměti typu DDR3, kterých ThinkPad X1 Yoga pojme až 16 GB.

Dotykový displej s úhlopříčkou 14″ a volitelnou technologií OLED poskytuje vysoký kontrast – samosvítící pixely vytvářejí širší rozsah barev, takže veškerý obsah získává mnohem lepší podání. Kromě OLED jsou k dispozici varianty zařízení s Full HD IPS displejem nebo WQHD IPS displej s úpravou proti odleskům.
Součástí výbavy je také dokovatelné stylusové pero pro pohodlné kreslení, psaní a zapisování poznámek, přičemž pouhých 15 sekund nabíjení vystačí až na 100 minut používání. Díky peru a technologii WRITEit lze přidávat ručně psaný text do jakéhokoliv vstupního pole v mnoha aplikacích. Tato technologie současně využívá pokročilou predikci slov a automaticky opravuje psaný text.

Lenovo X1 Yoga

Mobilní za všech okolností

S volitelnou technologií LTE-A získávají uživatelé nejmodernější širokopásmové mobilní připojení. Pro zvýšení produktivity Lenovo připravilo také volitelnou dokovací stanici WiGig, (pouze u modelů s displejem s rozlišením 2K), která umožní bezdrátové připojení ke dvěma displejům, zvukovým zařízením a dalším komponentám.

Funkce a zabezpečení

Pro práci i zábavu je v zařízeních ThinkPad X1 Yoga předinstalovaný operační systém Windows 10. Standardem je také přítomnost bezpečnostního TPM (Trusted Platform Module) čipu, připravená je také čtečka otisku prstů a technologie Intel vPro. Baterie u zařízení X1 Yoga vydrží až jedenáct hodin provozu, díky tomu pohodlně dostačuje pro celodenní práci bez nutnosti dobíjení.

Velký výběr příslušenství

X1 Yoga nabízí ty nejmodernější technologie pro profesionální práci: Zařízení je možné rozšířit řadou periferií, pro ty je připravena bohatá konektivita – tři porty USB 3.0, čtečka paměťových karet, zmíněný WiGig, OneLink+, Mini Display Port nebo HDMI.
Lenovo má v nabídce také velký výběr kvalitního příslušenství
a doplňků.

Další informace o Lenovo X1 YOGA naleznete například na stránkách výrobce.
Na webu Lenovo naleznete také seznam prodejců.

Exit mobile version