Tisková řešení pro malé firmy – 2. část

Společnost Konica Minolta má ve svém produktovém portfoliu řadu zajímavých tiskových a multifunkčních strojů a zákazníky zaujme i nabídkou pronájmu jednotlivých zařízení. Potřebám menší firmy by podle zástupců firmy nejlépe vyhovovala multifunkce bizhub C284e, doplněná o barevnou tiskárnu bizhub C3100P.
V první části našeho tématu Tisková řešení pro malé firmy jsme slíbili uveřejnění informací od jednotlivých výrobců a prodejců. Hledali jsme s nimi ideální zařízení pro malou firmu s 10–20 zaměstnanci, kteří měsíčně potřebují vytisknout 5-20 tisíc výtisků (nárazově až 50 tisíc výtisků 2x ročně). Firma předpokládá, že 80 % tisku bude černobíle a 20 % barevně a kromě tisku hledá řešení i pro převod a uložení 1000-4000 stran do adresářů či programů pro správu dokumentů nebo cloudu. V našem zadání jsme předpokládali využití dvojice multifunkčních zařízení. První by sloužilo pro většinu zaměstnanců společnosti jako chodbová/koridorová tiskárna a multifunkce. Druhý stroj by měl být určen pro vedení společnosti a sekretariát.

Konica Minolta bizhub C284e

Pro zaměstnance by svým výkonem a výbavou vyhovovala například chodbová multifunkce s označením bizhub C284e, která nabízí rychlost tisku 28 str./min černobíle i barevně, kromě tisku dokáže kopírovat, skenovat rychlostí až 80 str./min, odesílat dokumenty do schránky a volitelně ji lze vybavit faxovým modulem.
Zařízení pracuje s médii formátu SRA3 v gramáži až 300 g/m2, umožňuje tisk bannerů s rozměry 297 x 1200 mm a tiskne v maximálním rozlišení až 1200 x 1200 dpi. Pro tisková média jsou připraveny kazety a zásobníky papíru s s kapacitou 1150 listů, s volitelným rozšířením na 3 650 archů papíru.

Zařízení je standardně vybaveno pamětí 2 GB RAM a pevným diskem s kapacitou 250 GB. Podporuje přímý tisk MS Office dokumentů z USB disků, USB adaptérů pro paměťové karty, umožňuje mobilní tisk (AirPrint (Apple), Mopria (Android), PageScope Mobile (Apple, Android), Google Cloud print (cloudový tisk, nezávislý na platformě)) a skenování, je připraveno pro práci ve všech současných operačních systémech a prostředích a na snadné napojení na firemní síť.

Pořizovací cena stroje je 65 990,- Kč bez DPH. Sestava obsahuje samotný stroj, automatický oboustranný podavač originálů a stolek s úložným prostorem a pojezdovými kolečky. Náklady na tisk se podle sdělení výrobce pohybují v rozmezí 0,27 Kč bez DPH za černobílou stranu a 1,58 Kč bez DPH za barevnou stranu. Jedná se o smluvní cenu při tiskovém objemu 5000 stran měsíčně.
Pro zákazníky, kteří dávají přednost pronájmu multifunkčního zařízení před okamžitým nákupem, je možné sjednat pronájem. Při uvažovaném pronájmu na 24 měsíců by měsíční splátka činila 2 750 Kč bez DPH. Sjedná-li si zákazník servisní a materiálovou smlouvu, získá v ceně černobílé a barevné stránky (ceny v předchozím odstavci) zdarma dodávky spotřebního materiálu a náhradních dílů včetně servisních zásahů.

Konica Minolta bizhub C3100P

Druhým doporučeným zařízením společnosti Konica Minolta je A4 barevná tiskárna bizhub C3100P. Zařízení pracuje rychlostí tisku 31 str./min černobíle a barevně, tiskne na formáty papíru A6-A4 a vlastní, nabízí maximální rozlišení až 1200×1200 dpi a podporuje tisková média s gramáží až 210 g/m2. Standardně je vybaveno 1 GB pamětí, volitelně je možné rozšíření paměti na 2 GB RAM a za příplatek lze nainstalovat i pevný disk s kapacitou 320 GB. Kazety a zásobníky mají standardně kapacitu 350 listů a ve volitelném příslušenství je nabízen další zásobník, který rozšíří celkový počet vložených tiskových médií na 850 listů. Bizhub C3100P je stejně jako dříve popsaný model C284e připraven na práci ve všech současných operačních systémech a prostředích.
Pořizovací cena stroje je 18 360 Kč bez DPH (Sestava obsahuje samotný stroj s oboustranným tiskem). Provozní náklady se podle výrobce pohybují mezi 0,33 Kč bez DPH za ČB stranu a 1,92 Kč bez DPH za barevnou stranu. Jedná se o smluvní cenu při tiskovém objemu 3000 stran měsíčně.

Měsíční splátka za pronájem stroje na 24 měsíců činí 850,- Kč bez DPH. Z hlediska účetnictví doporučujeme pronájem minimálně na 36 měsíců. Sjedná-li si zákazník servisní a materiálovou smlouvu, získá v ceně černobílé a barevné stránky (ceny jsou uvedeny v předchozí odpovědi) zdarma dodávky spotřebního materiálu a náhradních dílů včetně servisních zásahů.

Mohlo by vás zajímat:

Exit mobile version