Tisková řešení pro malé firmy – 3. část

Společnost Canon může zákazníkům z SMB segmentu nabídnout multifunkční zařízení s laserovou i inkoustovou technologií tisku, jejichž pořizovací ceny začínají na několika tisících korunách. Kromě nákupu zařízení je k dispozici i pronájem včetně kompletního servisu.
V dalším dílu tématu Tisková řešení pro malé firmy na naše otázky odpovídal Petr Hnilička, product specialist OPP, Canon CZ. I jeho jsme se zeptali, zda společnost Canon může nabídnout zařízení pro malou firmu s 10–20 zaměstnanci, kteří měsíčně potřebují vytisknout 5-20 tisíc výtisků (nárazově až 50 tisíc výtisků 2x ročně) s poměrem tisku 80 % černobíle a 20 % barevně a možností skenování 1000-4000 stran a následného ukládání dokumentů.

Jaké typy tiskáren/multifunkčních řešení byste firmě nabídli?

Canon firmám nabízí široké portfolio tiskových zařízení. Od inkoustových zařízení řady MAXIFY až po laserové technologie z řad i-SENSYS, imageRUNNER a imageRUNNER ADVANCE. Záleží pouze na uživateli, zda s ohledem na účel, k jakému bude zařízení využívat, upřednostní laserovou nebo inkoustovou technologii, zařízení se základními parametry nebo pokročilá kancelářská zařízení.

Jaké jsou jejich základní technické specifikace (rychlost tisku, měsíční zátěž, připojení do firmení sítě)?

Společným jmenovatelem současné nabídky je konektivita. Firemní prostředí rovná se automaticky síť, a to v klasickém pojetí (Ethernet) i v bezdrátovém (Wi-Fi). Vývoj technických parametrů tisku se již víceméně ustálil. K rozvoji a výrazné inovaci ale dochází na poli mobilního tisku, možnosti zapojování zařízení do firemních IS a komplexní správy tisku.

Podporují vaše produkty tisk z paměťových médií (paměťové karty a USB disky) a mobilních zařízení?

Petr Hnilička | Canon

Tisk z pohledu četnosti vychází z tradičního pojetí, tiskne se z aplikace na zařízení. Nyní ale dochází ke změně chápání, jaká zařízení nebo služby vůbec generují potřebu tisku. Velmi masivně jsou tak podporovány služby mobilního tisku, jak k tomu pro příslušné platformy určené aplikace, tak i technologie AirPrint, Mopria, Google Cloud Print.

Jaká je pořizovací cena jednotlivých produktů?

Z pohledu malého živnostníka, malé kanceláře nebo odloučeného pracoviště cena začíná na několika tisících. V případě většího počtu zařízení, které je součástí komplexního řešení pro velkou společnost akde můžou být poskytovány další služby, implementace řešení, je cena pochopitelně o tuto přidanou hodnotu navýšena. Otázkou současnosti není cena jako taková, ale poměr cena výkon.

Je možné vyčíslit provozní náklady na tisk 1 strany A4 při pokrytí 5% černobíle a 20 procent plnokrevně?

Provozní náklady jsou závislé především na použité technologii, způsobu jejího pořízení (např. i formou služby nebo celkového řešení) a využití/zatížení. Široké portfolio Canon stejně paleta s tiskem spojených služeb umožní dokonale přizpůsobit náklad na tisk strany konkrétním potřebám a možnostem SMB zákazníka.

Nabízíte kromě okamžitého nákupu zařízení i jeho pronájem (např. na dobu 24 měsíců) a kolik by stál program pronájmu včetně dodávek spotřebního materiálu (tonery/inkousty, papíry) a servisu?

Ano, je možné zakoupit zařízení jako službu a platit jen to, co je protištěno, kdy v ceně zákazník dostává kompletní servis. Přesné informace vycházející z potřeb konkrétního zákazníka lze získat u zástupce společnosti Canon nebo u prodejce Canon.

Podle čeho si podle vás zákazníci vybírají tiskové technologie, které budou využívat?

Z nedávného průzkumu Canon Europe mezi uživateli z malých a středně velkých firem i domácích kanceláří vyplynulo, že významnou roli při rozhodování o pořízení produktů hraje efektivita, kterou při výběru tiskových zařízení preferovalo 65 % respondentů. Rozhodnutí o nákupu navíc nesouvisí jen s náhradou vadného či poškozeného vybavení, ale také s přáním získat další vlastnosti a funkcionalitu.

Mohlo by vás zajímat:

Exit mobile version