Tisková řešení pro malé firmy – 4. část

V dalším dílu našeho tématu tiskových řešení pro malé firmy vám představíme zařízení společnosti Epson, která se v poslední době zaměřuje zejména na technologii inkoustového tisku a kopírování dokumentů.
Stejně jako v předchozích částech seriálu i tentokrát připomínáme, že společně s výrobci a prodejci hledáme ideální zařízení pro malou firmu s 10–20 zaměstnanci, kteří měsíčně potřebují vytisknout 5-20 tisíc výtisků (nárazově až 50 tisíc výtisků 2x ročně), přičemž 80 % tisku bude černobíle a 20 % barevně a kromě toho by mělo zařízení zvládnout také převod a uložení 1000-4000 stránek do adresářů či programů pro správu dokumentů nebo cloudu. V našem zadání jsme předpokládali využití dvojice multifunkčních zařízení, z nichž jedno slouží jako chodbová/koridorová tiskárna a multifunkce a druhé by mělo být určeno pro vedení společnosti a sekretariát.

Jaké typy tiskáren/multifunkčních řešení byste firmě nabídli?

Společnost Epson má ve svém portfoliu jak tiskárny s technologií inkoustovou, tak i s technologií laserovou. V případě požadavku pro objem tisku 5-20 000 výtisků nabízíme řadu inkoustových tiskáren s označením Epson WorkForce Pro. V této produktové řadě jsou zastoupeny samostatné tiskárny, ale i multifunkční zařízení s možností kopírování, skenování a faxování. V udávaném nárazovém měsíčním objemu tisku více než 50 000 stran společnost Epson v blízké době představí přelomovou novinku, která díky unikátnímu patentovanému systému společnosti Epson velmi významně minimalizuje náklady na tisk.

Jaké jsou jejich základní technické specifikace? Podporují vaše zařízení tisk z paměťových médií (paměťové karty a USB disky) a mobilních zařízení?

Multifunkční zařízení 4 v 1 Epson WP-5620DWF tiskne rychlostí 34 stran za minutu černobíle a 30 stran v barvě, s měsíční zátěží až 35 000 stran při tisku dle normy ISO v obou případech. Dále má možnost jak duplexního tisku, tak i skenování s možností využití vrchního podavače (ADF) a k dispozici jsou 3 vstupní podavače s celkovou kapacitou 580 stran. Uživatel je schopen toto zařízení zapojit do firemní sítě pomocí kabelu, ale i bezdrátově (Wi-Fi). Dokáže tisknout a skenovat pomocí USB disku, ale i z mobilních zařízení a pomocí aplikace Epson Iprint dokonce celé zařízení vzdáleně spravovat. K zařízením Workforce Pro je dodáván zdarma software Document Capture Pro, který umožňuje uživateli velmi snadno skenovat a následně tyto digitální dokumenty pomocí pokročilých funkcí automaticky spravovat.

Jaká je pořizovací cena nabízeného multifunkčního zařízení?

Doporučená maloobchodní cena modelu WP-5620DWF je 10.103,- CZK vč. DPH

Můžete uvést provozní náklady na tisk 1 strany A4 při pokrytí 5% černobíle a 20 procent plnobarevně?

Použití této tiskárny umožňuje snížit náklady na tisk až o 50% a spotřebu energie až o 80% ve srovnání s konkurenčními barevnými laserovými tiskárnami. Konkrétně při tisku A4 černobíle se udává náklad na tisk 0,38 CZK a u barevného tisku 1,29 CZK. Ceny jsou uvedeny vč. DPH.

Nabízíte místo okamžitého nákupu zařízení pronajmout na dobu 24 měsíců a kolik by stál program pronájmu včetně dodávek spotřebního materiálu (tonery/inkousty, papíry) a servisu?

Zastoupení společnosti Epson Europe B.V. v České republice se nezabývá přímým prodejem. Disponuje však rozsáhlou sítí autorizovaných partnerů, která pokrývá celé území České republiky i Slovenska a nabízí různé možnosti outsourcovaných služeb. Více informací ohledně partnerských míst naleznete na internetových stránkách www.epson.cz v sekci vyhledat prodejce.

Mohlo by vás zajímat:

Exit mobile version