Tisková řešení pro malé firmy – 5. část

V dalším pokračování seriálu o tiskových řešeních pro malé firmy se zaměříme na tiskárny a multifunkční zařízení společnosti RICOH, zejména na produkty s označením RICOH SP311DNw a RICOH SP311SFNw pro černobílé zpracování dokumentů a RICOH SPC250DN nebo RICOH SPC250SF s podporou barevného tisku.

Výrobců a prodejců tiskáren a multifunkčních zařízení jsme se zeptali na nabídku řešení pro malou firmu s 10–20 zaměstnanci, kteří měsíčně potřebují vytisknout 5-20 tisíc výtisků (nárazově až 50 tisíc výtisků 2x ročně) při uvažovaném poměru tisku 80 % černobíle a 20 % barevně. Zároveň by jednotlivé produkty umožnit skenování 1000-4000 stran měsíčně podporovat následné ukládání dokumentů.

Jaké typy tiskáren či multifunkčních zařízení může nabídnout společnost RICOH?

Pro černobílý tisk by požadavkům firem vyhovovala například laserová tiskárna RICOH SP311DNw nebo multifunkční stroj RICOH SP311SFNw s funkcemi tisku, kopírování, skenování a faxování. Pro barevný tisk zákazníkům nabízíme tiskárnu RICOH SPC250DN a multifunkční zařízení RICOH SPC250SF.

Jaké jsou základní technické specifikace nabízených zařízení?

Tiskárna RICOH SP311DNw pro černobílý tisk dokumentů formátu A4 a multifunkce RICOH SP311SFNw pro stejný formát nabízejí rychlost tisku 28 str./min., maximální měsíční zatížení 20 000 vytištěných stránek, PCL ovladače a připojení prostřednictví USB 2.0, LAN, a Wi-Fi.

Barevná tiskárna RICOH SPC250DN a multifunkční zařízení RICOH SPC250SF nabízejí rychlost tisku 20 str./min při monochromatickém i barevném zpracování dokumentů. Jejich měsíční zátěž se pohybuje do 30 000 stran dokumentů, stejně jako předchozí modely podporují PCL ovladače a připojení s využitím USB 2.0, LAN a Wi-Fi.

Podporují zařízení RICOH tisk z paměťových médií (paměťové karty a USB disky) a mobilních zařízení?

Ano, model RICOH SPC250SF je vybaven USB konektorem pro tisk i skenování, tisk z chytrých zařízení je realizován pomocí volně dostupné aplikace Ricoh Smart Print & Scan.

Kolik jednotlivá zařízení stojí?

Doporučované ceny jsou následující:

Jaké jsou provozní náklady na tisk 1 strany A4 při pokrytí 5% černobíle a 20 procent plnobarevně?

Provozní náklady, tedy cena stránky je součástí nájemní a servisní smlouvy a tedy obsahuje veškerý spotřební material (tonery), náhradní díly, práci a dojezd technika k zákazníkovi. Cenu stránky s ohledem na předpokládané průměrné pokrytí u daného zákazníka určuje konkrétní obchodní a servisní partner značky RICOH.

Je možné zařízení pronajmout na dobu 24 měsíců a kolik by v takovém případě stál program pronájmu včetně dodávek spotřebního materiálu (tonery/inkousty, papíry) a servisu?

ANO pronájem zařízení je možný na 24, 36, 48 měsíců i déle. Cena pronájmu zařízení se řídí rozsahem služeb poskytovaných servisním a obchodním partnerem společnosti RICOH v rámci pronájmu zařízení včetně SLA reakčních dob.

Mohlo by vás zajímat:

Exit mobile version