Toughpad Panasonic zkracuje čas nástupu pasažérů na palubu letadla

Na ženevském letišti ve Švýcarsku společnost easyJet vyvinula a zavedla systém předletového odbavení, který díky používání odolných handheldových zařízení Panasonic urychluje odlet, zvyšuje flexibilitu a snižuje náklady.
Společnost Panasonic oznámila, že evropské aerolinky easyJet začaly na ženevském letišti používat ke skenování letenek a předběžnému odbavení pasažérů handheldová zařízení Panasonic Toughpad FZ-F1 jako alternativu k fixnímu vybavení letiště.

Nové mobilní řešení zajišťuje rychlé a efektivní předletové odbavení, a to i v případech, kdy se narychlo mění gate odbavení, čímž se snižuje potenciální zdržení. Systém byl vyhodnocen jako úspěšný a easyJet nyní uvažuje o spuštění tohoto řešení také na dalších evropských letištích.

Tým IT specialistů v easyJet byl původně pověřen hledáním nového řešení odletových gate, které by poskytovalo flexibilnější a cenově efektivnější odbavení pasažérů před nástupem na ženevském letišti. „Měli jsme příležitost snížit náklady, ale také jsme viděli možnost zlepšení a zvýšení flexibility našeho předletového odbavení,“ řekl Graham Cottrell, obchodní analytik provozních systémů ve společnosti easyJet. Mobilní řešení umožňuje zaměstnancům easyJet snáze zvládat náhlé změny v odletových gate například vytvořením dočasných odbavovacích míst – tím se sníží potenciální zdržení.

Společnost easyJet vyvinula svou vlastní aplikaci, která funguje na handheldových zařízeních Panasonic Toughpad FZ-F1. Nové mobilní řešení zajišťuje rychlé a efektivní předletové odbavení, a to i v případech, kdy se narychlo mění gate odbavení, čímž se snižuje potenciální zdržení. Systém byl vyhodnocen jako úspěšný a easyJet nyní uvažuje o spuštění tohoto řešení také na dalších evropských letištích.

Aplikace byla vyvinuta interním týmem společnosti easyJet, ale vhodné mobilní zařízení pro provoz aplikace bylo vybráno externě. Tým zhodnotil všechny významné dodavatele, ale handheldová zařízení Panasonic Toughpad FZ-F1 vyčnívala nad konkurencí.

„Zařízení Panasonic pro nás bylo původně zajímavé hlavně proto, že mělo integrovanou čtečku čárových kódů. Zkoušeli jsme mnoho zařízení a naši zástupci byli nadšení ze zařízení Panasonic,“ řekl Graham Cottrell z easyJet. „Jeho používání bylo mnohem rychlejší díky vhodnému úhlu čtečky čárových kódů, velikosti, čistotě obrazovky a designu – mnohem snáze se používalo.“

„Čtečka čárových kódů umožňuje našim zástupcům pouhým přejetím naskenovat čárový kód palubní vstupenky na papíru nebo v mobilním telefonu bez nutnosti rotace ruky. Může to znít triviálně, ale při skenování stovek vstupenek denně se tím může výrazně změnit rychlost a pohodlí našich zástupců.“

Po výběru zařízení Panasonic tým úzce spolupracoval se společností Panasonic na optimalizaci řešení. „Spolupráce mezi námi a společností Panasonic byla skvělá; od odpovědí na všechny naše dotazy, přes zapůjčení zkušebních zařízení, až po naslouchání naší zpětné vazbě o specifických scénářích použití,“ řekl Graham Cottrell.

Kromě 55 handheldových zařízení Panasonic také tým profesionálních služeb Panasonic z Cardiffu ve Walesu navrhl a vytvořil speciální stojánek pro zařízení, aby měli zástupci při práci volné ruce, pokud je to potřeba.

Darren Munday, obchodní manažer Toughbook pro přepravu v UK a Irsku, řekl: „Kromě zařízení Panasonic nasazených v Ženevě využil tým profesionálních služeb Panasonic z Cardiffu své zkušenosti s řešeními pro vozidla, pracovní stanice, rámy a mobilní dokovací řešení. Navrhl a vytvořil speciální stojánek, díky kterému mají zástupci při práci volné ruce, pokud je to potřeba. Toto špičkové zařízení bylo využito také pro mobilní pracovníky v oborech poštovních a kurýrních služeb, přepravy a logistiky, záchranných a bezpečnostních složek, veřejných sítí, maloobchodu, výroby a obrany.“

Exit mobile version