Třináctka jako vyspělá jedenáctka

Společnost Dell představila ultramobilní notebook XPS 13 model 9360. Jeho vlastnosti odpovídají řadě XPS – zpracováním, výkonem s procesory Intel Core a optimalizovaným hardwarem pro Windows 10. Díky úzkému rámečku okolo 13“ displeje je prakticky stejně velký, jako kdyby byl 11“.
Dell XPS 13 má grafiku Intel HD 20, rychlé paměti 2133 FSB (4-16GB), procesory Intel Kaby Lake (Intel Core i3, i5, i7). Displej QHD+ podporuje zážitek z videa, vysoká kapacita baterie 60 Wh pak zase výdrž práce od 13 hodin (Intel Core i5, SSD 256 GB, QHD+ displej) až více než 22 hodin (Intel Core i3, SSD 128 GB, FHD displej). Nejen XPS 13, ale i ostatní modely této řady mají na výběr také ochranné sklo Corning Gorilla Glass NBT pro dotykové displeje. Bez dotykového displeje má hmotnost 1,2 kg, s dotykovým pak 1,29 kg. Už při uvedení předchozí generace XPS způsobil model XPS 13 rozruch díky velmi úzkému rámečku (5,2 mm) okolo displeje InfinityEdge, takže XPS se 13“ displejem je prakticky stejně velký, jako Apple Macbook Air 11 (o 17 % menší, než Air 13). Pro koho není Microsoft a jeho Windows 10 první volbou, ten si sice z XPS 13 jen tak Macintosh neudělá, ale může zvolit i dodávaný Ubuntu Linux.

Připojení a zobrazovací možnosti
Připojení přes port Thunderbolt (40 Gb/s) umožňuje XPS 13 napájet a „krmit“ daty z jednoho datového a napájecího zdroje, díky čemuž se otevírají širší zobrazovací možnosti – až tři Full HD displeje nebo dva 4K displeje a rychlejší přenosy dat s Dell Thunderbolt Dock v kombinaci s kabelem Intel Thunderbolt 3.
Pomocí jediného kabelu USB typu C (USB 3.1, Gen 1 – 5 Gb/s, USB 3.1, Gen 2 – 10 Gb/s) lze zase připojit k notebookům XPS až dva Full HD displeje a až pět dalších periferií. USB kabel typu C poskytuje napájení, Ethernet, audio, USB a video.

Společné prvky s Latitude
Notebooky XPS těží i z výbavy profesionální řady Latitude, například s bezpečnostními prvky pro komerční segment. Rozhraní Thunderbolt 3, které má až osmkrát rychlejší tok dat oproti USB 3.0, umožňuje dokování pouze jedním kabelem a dovoluje i propojení s příští generací dokování Latitude řady, dostupné letos (2016).

Podpora podnikových uživatelů
Nejen společné prvky s Latitude, pro podnikové a prémiové zákazníky je navíc připravena služba a podpora Dell Support Plus pro počítače a tablety. Ta prostřednictvím technologie SupportAssist poskytuje automatizovanou podporu s aktivním monitoringem, předpovědí chybových událostí a opravou poškození i koncovým uživatelům. Premium Support naopak je jediná zákaznická podpora v odvětví, spojující aktivní automatizovanou podporu s nonstop přístupem k odborným technikům, servisu na místě po vzdálené diagnostice a podporu pro otázky hardwaru i softwaru.

Stříbrná i růžová a příslušenství
Příslušenství Dell Power Companion kombinuje napájecí kabel s powerbankou s kapacitou 12 000 mAh pro XPS 13 a díky tomu se výdrž zvýší až o dalších 10 hodin; na cestách lze XPS nabíjet spolu s telefony a tablety.
Notebooky XPS 13 jsou vyrobeny z lehkých materiálů, jakými jsou uhlíková vlákna a slitiny hliníku, čímž ve své produktové skupině opět vyčnívají, a navíc lze použité materiály dobře recyklovat. Dámy a některé další cílové skupiny jistě potěší, že kromě provedení Silver se model Dell XPS 13 9360 dodává i v provedení Rose Gold.

Exit mobile version