Unicorn – KickOff 2023

Skupina společností Unicorn vyhlásila na svém Kick-Off 2023 hospodářské výsledky za rok 2022, v němž vyrostla o 29 % a utržila 7,17 miliardy korun oproti roku 2021, kdy měla příjem 5,541 miliardy korun. Kick-Off 2023 probíhal na Pražské konzervatoři v angličtině a událost měli ostatní spolupracovníci možnost sledovat on-line po celém světě.
Skupina společností Unicorn poskytuje široké portfolio řešení a služeb založených na robustních softwarových řešeních pro velké firmy, střední a malé podniky a pro lidi. Skupina zaměstnává 2 780 spolupracovníků. Unicorn je česká firma, která má příjmy z celé Evropy a stále získává nové trhy. Komunikace v angličtině je pro Unicorn součástí firemní kultury. Unicorn je partnerem společností Microsoft, SAP, IBM, Hewlett-Packard, Oracle, REdHat, Cisco, Atlassian, LS Retail a T-Mobile.
Unicorn také provozuje Unicorn University a sponzoruje Pražskou konzervatoř, Asociation for Music Improvement in Bohemia, Český dětský filharmonický pěvecký sbor, Dětský domov v Pyšelích a pomáhá prostřednictvím nadace Gee-Gee.

Struktura tržeb a klienti
Tržby tvořily dodávky rozsáhlých informačních systémů a řešení z oblasti informačních technologií pro korporátní klienty, poskytování chytrých on-click řešení, produktů a služeb pro střední a malé firmy i jednotlivce prostřednictvím internetové služby Plus4U.net a vzdělávání lidí a společností zajišťované Unicorn University. Mezi klienty patří více než 1 100 firem a organizací z 30 zemí světa, více než 375 000 uživatelů internetové služby Plus4U.net a 830 studentů Unicorn University. Společnost má 25 vývojových center ve 20 městech 6 evropských zemí.

Příklady dodaných řešení
Skupina Unicorn vytvořila řadu špičkových řešení pro nejvýznamnější evropské podniky z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, energetiky a utilit, komunikace a médií, výroby, obchodu i veřejné správy.
Evropské energetické společnosti používají produkty vyvinuté Unicornem a architekturu k obchodování s plynem a elektřinou, k řízení trhů a bezpečnému a efektivnímu provozování energetických sítí. Tato řešení budují jednotný evropský trh s energií a snižují uhlíkovou stopu ekonomiky. Unicorn se podílel na vývoji a dodávkách platformy MARI pro přeshraniční obchodování s regulační energií. Tato platforma je postavená na uuApp Framework a využívá například bránu Enelane zaručující spolehlivost a rychlost při výměně dat. Pro chorvatskou společnost HROTE Unicorn dodala registr certifikátů původu energie z obnovitelných zdrojů a nasadili produkt Certigy Registry jako cloudovou službu. Unicorn vyhráli výběrové řízení na zajištění bezpečnosti a stability provozu elektrizační přenosové soustavy v 18 evropských zemích a dodá IT řešení pro program zvaný CorNet.
V oblasti bankovnictví dodali pro Moneta Money Bank centrální konfigurační databázi, která bance digitálním způsobem zajišťuje aktuální a důvěryhodný zdroj informací o objektech z reálného světa. V oblasti výroby jsme pro POLAK CZ vytvořili aplikaci 3D konfigurátor, jež slouží k prodeji vysoce variabilních produktů této značky prostřednictvím průvodce s 3D vizualizací. Ve spolupráci se společností Tesco vytvořili v Unicornu aplikaci na výrobu optimálního množství pečiva, jejímž prostřednictvím se podaří snížit objem neprodaného pečiva o 14 %.

ChargeUp pro dobíjení e-mobilů
Poskytovatelé nabíjecích stanic a řidiči e-mobilů po celé Evropě využívají k nabíjení e-mobilů Unicornem vyninutý ChargeUp. V roce 2022 ChargeUp představil nové typy dobíjecích stanic pro firmy i domácnosti MyBox a dodal komplexní řešení pro dobíjení elektromobilů do společností Komerční banka a PPL CZ. Unicorn Mobile-First IoT-Ready Cloud Architecture je základem všech produktů od Unicornu, provozovaných na více než 4 000 virtuálních serverech v online službě Plus4U.net, i projektů pro enterprise zákazníky. Tyto produkty díky ní fungují na všech zařízeních od mobilů přes počítače po chytré televize a škálují v cloudu, takže provozovatele nezaskočí ani dramatický nárůst počtu uživatelů. Díky tomu, že většina vývojářů Unicornu umí a používá stejnou architekturu a sadu komponent, získali flexibilitu při sestavování týmů a efektivitu při vzdělávání nových zaměstnanců.
Internetová služba Plus4U.net dodává software, služby i zboží
Plus4U.net je digitální svět plný on-click produktů a služeb dostupný společnostem, organizacím a jednotlivcům. Využívá ho více než 375 tisíc uživatelů a jejich počet rychle roste. Součástí je například i internetový obchod Mamut, nabízející prověřené zboží. Do nabídky Plus4U.net byla přidána nová služba Schoolmarket. Lze přes ni objednat vše, co děti potřebují do školy – balíčky vybavení od prvňáčka po deváťáka, online kurzy, elektroniku i mobilní tarify.

Unicorn University s titulem bakalář i inženýr
Unicorn University zaměřená na informační technologie, byznys a datovou analýzu, na níž studuje 830 studentů ze 17 zemí, získala jako první česká vysoká škola akreditaci od Národního akreditačního úřadu na plně distanční formu studia v angličtině v programu Business Management. Unicorn University je akreditována jak pro bakalářské, tak magisterské studium opravňujícím udělení titulu inženýr. Unicorn Univerzity zároveň provozuje Unicorn Top Gun Academy, která zajišťuje komplexní vzdělávání všech spolupracovníků Unicornu a rozvíjí jejich 5+1 dovedností nutných k tomu, aby dobře dělali software.

Unicorn Publishing
Nakladatelství elektronických knih a online výukových kurzů Unicorn Publishing nabízí kurzy pro vysoké školy, IT profesionály, firmy, jednotlivce, ale například i kapitány lodí či piloty vrtulníků. Ve spolupráci s více než 120 autory byly publikovány stovky výukových kurzů, které aktivně studuje 140 tisíc žáků. Online kurzy Red Monster se staly velmi oblíbenými mezi žáky základních škol. V reakci na události na Ukrajině byla pod značkou Red Monster připravena speciální řada online kurzů pro výuku ukrajinských dětí.
Online kurzy pro ukrajinské studenty
V reakci na události na Ukrajině byla pod značkou Red Monster připravena speciální řada online kurzů pro výuku ukrajinských dětí. Unicorn Top Gun Academy zajišťuje komplexní vzdělávání všech spolupracovníků Unicornu a rozvíjí jejich 5+1 dovedností nutných k tomu, aby dobře dělali software.

Ocenění od světových výrobců
V roce 2022 Unicorn získal cenu IBM Automation Partner a ocenění IT projekt roku za projekt Norwegian Energy Certificate System. Byl zařazen do seznamu Top 10 společností, které stojí v čele v poskytování řešení nad platformou Esri z oblasti GIS. Společnost Unicorn se také stala Adobe partnerem pro oblast Adobe Experience Management a partnerem se společností HashiCorp.

Exit mobile version