Veeam v Česku raketově roste, v Praze otevře R&D centrum

Meziroční nárůst tržeb 29 %, růst prodeje nových licencí 37 % a růst v počtu nových zákazníků 38 %, to jsou výsledky, které ve třetím čtvrtletí 2015 ohlásila česká pobočka společnosti Veeam Software, poskytovatele řešení pro zajištění vysoké dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise). Za hlavní motor růstu přitom označuje cloud.
Zveřejněné výsledky potvrzují tezi, že moderní společnosti si vybírají zálohovací řešení podle toho, nakolik dobře podporují jejich obchodní cíle a umožní jim zajistit kontinuitu podnikání. Komplexní řešení dostupnosti společnosti Veeam se jim právě v tomto směru snaží vyjít vstříc. Umožňuje totiž zejména zajištění dostupnosti IT služeb a kritických aplikací a kontinuity podnikání všude tam, kde je obtížné tyto požadavky uspokojit s využitím tradičního zálohování softwarem.

„Naše nástroje oslovují zákazníky nejen rychlostí dosažení hodnot cílů času a bodu obnovy (RTPO™) nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data, ale také jednoduchostí obsluhy a spolehlivostí,“ vysvětluje Martin Štětka, Senior Regional Manager Veeam Software pro ČR, SR a Maďarsko..

V roce 2015 Veeam získal celosvětově přes 30 tisíc nových zákazníků a ve 3. čtvrtletí roku mimo jiné oznámil:

• 86% nárůst tržeb vlajkového produktu Veeam Availability Suite Enterprise Plus edition

• 49% nárůst tržeb všech edic Veeam Availability Suite

• 23% nárůst objednávek v segmentu velkých podniků

• 168 000 zákazníků ve 200 zemích. Řešení společnosti Veeam týkající se dostupnosti nyní chrání téměř 10 milionů virtuálních strojů po celém světě.

• Růst počtu zaměstnanců na současných 1 950 lidí po celém světě.

Cloud v Česku rychle roste

Hybnou silou změn IT v českých podnicích je v současnosti jednoznačně cloud. Vyplývá to z čísel zveřejněných analytickou společností IDC. Konkrétně v Česku v roce 2014 investice do služeb veřejného a privátního cloudu vrostly dokonce o čtvrtinu, takže celková hodnota dosáhla úrovně 71,46 miliónů dolarů. Odhad růstu za rok 2015 počítá s podobným růstem (22 %), celková hodnota trhu by tak měla činit 88 přibližně 88 milionů dolarů.

Veeam soustředí především na vývoj vlastních technologií, které koncovým zákazníkům poskytuje prostřednictvím svých partnerů, jejichž počet se podle Martina Štětky stále rozšiřuje. „V České republice už máme 16 aktivních Veeam Cloud Providerů, kteří poskytují cloudové služby s produkty Veeam. Veeam samotný poskytuje své technologie více než 1500 zákazníkům v České republice a tento počet stále vzrůstá, což poukazuje na situaci a zájem trhu o řešení dostupnosti,“ říká Štětka.

Mezi partnery Veeamu patří kupříkladu společnosti Cloud4com či G2 server, které pak poskytují výhody řešení Veeam v cloudovém prostředí datových center pomocí služby Veeam Cloud Connect, založené na technologii pro ukládání dat do veřejného cloudu.

Jedná se o uživatelsky přívětivou a plně integrovanou platformu, která koncovým zákazníkům využívajícím produkty Veeam (např. sadu Veeam Availability Suite) umožňuje rychle a bezpečně posílat kopie jejich dat do vzdálených datových center od certifikovaných partnerů Veeam. V případě selhání celých virtuálních strojů, souborů pevných disků nebo souborů operačního systému mohou být data obnovena z cloudu na několik málo kliknutí.

„Využití služby Veeam Cloud Connect je snadnou cestou pro zajištění plné dostupnosti aplikací a služeb, při které by měla IT oddělení dodržovat pravidlo 3-2-1: tři kopie dat na dvou různých zařízeních nebo médiích, z nichž jedno by mělo být umístěno mimo pracoviště, tedy nejlépe v cloudu, kde odpadá nutnost budování vlastního datového centra“ upřesňuje Martin Štětka.

V Praze vyroste R&D Center

Jednou z posledních novinek z tábora Veeam je oznámení o vybudování nového centra pro výzkum a vývoj (R&D Center) v Praze. Středisko bude součástí globálních aktivit softwarového producenta a jako takové bude pomáhat naplnit očekávání více než 168 tisíců zákazníků Veeamu po celém světě.

Novinku Veeam oznámil na své první konferenci zaměřené na dostupnost datových center VeeamON Forum Prague, která 18. listopadu uvítala více než 400 IT profesionálů z řad zákazníků a partnerů. Na ní mimo jiné zazněly také podrobnosti nové verzi produktu Veeam Availability Suite v9.

„Celý vývojový tým se podílí na neustálých inovacích a přichází s novými a jedinečnými řešeními, jako je Veeam Availability Suite v9, které bude dostupné ještě letos. Zároveň s novým centrem v Praze budeme mít další prostor pro rozvoj našich řešení, abychom i nadále naplňovali potřeby našich zákazníků a přicházeli s jedinečnými inovacemi,“ uvedl Ratmir Timashev, CEO společnosti Veeam.

Exit mobile version