VeeamON Forum 2018 v Praze

VeeamON Forum 2018 bylo konferencí pro zákazníky a partnery ohledně inteligentní správy dat. Konalo se v polovině června 2018 v Národním domě na Vinohradech v Praze. Na Veeam se spoléhá 75 % firem z žebříčku Fortune 500, Veeam vykazuje 36% meziroční růst, 39 růstových čtvrtletí po sobě a letos hodlá dosáhnout obratu miliardy dolarů.
Vasilij Vaganov, Veeam Regional Viceprezident for Eastern EMEA, uvedl program dne, který se týkal vysoké dostupnosti dat, protože ta jsou součástí dnešního života. „Žijeme v době digitální transformace a objem dat se stále zvyšuje, stejně jako množství peněz v digitální ekonomice. Data se proto stávají velmi kritickými a je zapotřebí zajistit jejich dostupnost,“ sdělil. Toho lze podle Vasilije Vaganova dosáhnout inteligentní správou.

Veeam lepší než Veritas a EMC?

Martin Štětka, Veeam

Martin Štětka, Veeam Regional Manager pro Českou a Slovenskou republiku, slova Vasilije Vaganova dále rozvinul. Mezi zákazníky společnosti Veeam patří malé I velké společnosti, celosvětově už má Veeam 300 tisíc zákazníků a denně jich přichází 133. Právě 300tisící zákazník vyměnil software Veritas a storage EMC za řešení Veeam. Měnit zastarávající technologie za nové a moderní je podle Martina Štětky dnes trendem. Na druhou stranu je neobvyklé, kolik stávajících zákazníků doporučuje na základě pozitivní zkušenosti Veeam. Ochotno k tomu jich je totiž 3,5krát více, než je tomu v oboru IT obvyklé.

Další čísla za Veeam

Na Veeam se spoléhá 75 % firem z žebříčku Fortune 500, Veeam vykazuje 36% meziroční růst, 39 růstových čtvrtletí po sobě a v současné chvíli má obrat 827 milionů dolarů v rezervacích; letos hodlá Veeam dosáhnout obratu miliardy dolarů.

Jak Veeam prodává

Společnost Veeam podle Martina Štětky v prodeji striktně spoléhá na partnery a Veeam má jeden z největších partnerských ekosystémů – HPE, Cisco, NetApp, Microsoft, VMware, IBM a mnohé další, kteří řešení Veeam do svých nabídek začleňují.

Navíc lidé, kteří nosí titul Veeam Vanguard, pomáhají ovlivňovat vývoj jeho produktů.

Potřeba jistoty

Lidé potřebují mít podle Martina Štětky v digitálním světě jistotu a dostupnost dat je “must have”, protože data jsou pro ně kritická. “Každý se musí o svoje data postarat sám, i když jsou v cloudu, stačí si přečíst smlouvu s poskytovatelem těchto služeb,” prohlásil Martin Štětka. Martin Štětka také uvedl: “Když se mě lidé ptají, proč Veeam?“, odpovím: “Protože chci mít jistotu, že to, co používám, funguje, i když jde jen o pouhý iPad. Proto Veeam.”

Pět fází správy dat podle Veeam

Vizí společnosti je stát se nejdůvěryhodnějším poskytovatelem řešení inteligentní správy dat. Jde o pět fází – zálohování, agregace, přehled, orchestrace a automatizace. Jde také o přelévání práce s daty od toho, které je založeno na zásadách k takovému, které je založeno na chování.

Veeam pro každou situaci a “sandbox” DataLabs

Na prezentaci Martina Štětky navázal David Chapa, Senior Director, product strategy global evangelist, a sdělil další vizi společnosti, kterou je “any app, any data, across any cloud”. Toho lze podle něj dosáhnout právě inteligentní automatizací. David Chapa rovněž seznámil s novinkou, kterou je DataLabs. Jde o technologii typu sandbox, kdy se vytvoří identické prostředí jako produkční, ve kterém se pak dá zkoumat chování systému a jeho dat, zejména simulovat kritické situace, což by v produkčním prostředí nešlo.

Prezentace partnerů i Veeam

Další prezentace měli partneři. HPE samozřejmě ohledně storage, a také o spokojenosti uživatelů, VMware na vSAN – nejjednodušší úložiště dat pro prostředí vSphere, Michael Cade, Veeam Product Strategy Technologist přednesl úvahy na dodržování předpisů spojených s GDPR, organizace Krajský soud v Českých Budějovicích a lékárny Dr. Max se podělily o zkušenosti s řešením od Veeam. Boris Mittelmann, Veeam System Engineer představil novinky Veeam Backup for Microsoft Suite 365 2.0, zlatý sponzor akce ExaGrid se také věnoval zálohování. Poslední dvě přednášky a shrnutí opět patřily společnosti Veeam, a sice ohledně správy agentů Veeam a novinek Veeam pro rok 2018.

Exit mobile version