Veletrh it-sa 2017 s českým společným stánkem

Veletrh it-sa, zaměřený na řešení IT security se letos bude konat 10. až 12. října 2017 v Norimberku. Může se pochlubit vysokou mezinárodní účastí. Čeští poskytovatelé produktů a služeb v oblasti bezpečnosti IT se budou prezentovat společně.
Letos it-sa očekává až 530 vystavovatelů, čímž se dotáhne na obdobný veletrh RSA Conference v San Franciscu (550 vystavovatelů) a vysoce překoná veletrh infosecurity v Londýně (360 vystavovatelů).

Spokojenost s minulým ročníkem

Pro 80,7 % vystavovatelů je veletrh it-sa pro jejich prodejní a marketingové aktivity důležitý, 83,6 % projevuje velkou ochotu opět vystavovat i v letošním roce 2017, 70,8 % vystavovatelů je spokojeno s počtem návštěvníků u svého stánku a 83,8 % jich je spokojeno s úrovní kvality návštěvníků u svého stánku.

IT bezpečnost jako rostoucí trend

Celkem 42,8 % vystavovatelů hodnotilo v roce 2016 odvětví bezpečnosti IT jako silně rostoucí trend (39,8 % v roce 2015), 40,8 % jako mírně rostoucí (34,7 % ve 2015), 5,9 % jako žádnou změnu trendu (13,1 % ve 2015), 1,1 % hodnotila IT bezpečnost jako mírný pokles (2,1 % ve 2015) a ani v roce 2015, ani v roce 2016 nikdo z vystavovatelů neuvedl silný pokles (0,0 %).

Frank Venjakob, it-sa

České firmy na it-sa

Podruhé se také budou poskytovatelé řešení v oblasti IT bezpečnosti z České republiky prezentovat na celoevropsky největším odborném veletrhu bezpečnosti IT it-sa v Norimberku se společným stánkem. „Těší nás účast českých podniků a organizací. Společným stánkem vztyčují vlajku pro celou českou branži bezpečnosti IT. Na trhu, který má mezinárodní charakter, budou obzvláště moci ukázat know-how a kompetenci české branže bezpečnosti IT“, uvádí Frank Venjakob, Executive Director it-sa ze společnosti NürnbergMesse.

Účast na společném stánku je ještě možná

Organizátorem společného stánku je Czech Trade, agentura na podporu obchodu spadající pod Ministerstvo průmyslu a obchodu. Společný stánek inicioval Network Security Monitoring Cluster, sdružení českých organizací a podniků v oblasti síťové a informační bezpečnosti. Dosud svoji účast na veletrhu it-sa 2017 potvrdilo celkem sedm českých podniků. Pro podniky, které mají zájem, je ještě k dispozici několik volných míst.

Jako vystavovatelé společného stánku se dosud přihlásily následující firmy: Datasys
, GreyCortex
, Novicom
, ThreatMark
, Network Security Monitoring Cluster, Flowmon Networks
, ČVUT Praha

Další růst a stoupající mezinárodní charakter

Od své premiéry v roce 2009 it-sa vykazuje konstantní růst, v posledním ročníku dosáhla počtu 10 181 odborných návštěvníků a 489 vystavovatelů. Na základě stále vysoké poptávky se it-sa 2017 přesouvá do dvou hal a rozšiřuje tím dostupnou výstavní plochu. Už čtyři měsíce před začátkem veletrhu it-sa 2017 se zarezervovaná výstavní plocha pohybuje nad výsledkem minulého ročníku. Plocha zarezervovaná podniky ze zahraničí už převyšuje konečný stav posledního veletrhu o více než jednu třetinu. „Pozitivní ohlas ukazuje význam veletrhu it-sa jako místa setkávání mezinárodní branže bezpečnosti IT“, říká Frank Venjakob.

Více o veletrhu it-sa například zde:

Veletrh it-sa: evropská jednička v IT bezpečnosti

Norimberk hostí IT bezpečnostní konferenci IT-SA

FOTO: it-sa 2015 – zájem o bezpečnost dat stále roste

Reportáž z roku 2015

Exit mobile version