Veletrh it-sa: evropská jednička v IT bezpečnosti

IT bezpečnostní veletrh a konference it-sa v německém Norimberku s téměř 500 vystavovateli z 19 zemí a více než 10 tisíci odbornými návštěvníky potvrdila svoji pozici největšího evropského veletrhu v oblasti bezpečnosti informačních technologií.

Zdroj: NürnbergMesse

Mezi aktuální témata, o kterých v norimberském veletržním centru diskutovali experti na zabezpečení IT, patřila mimo jiné ochrana před DDoS útoky, progresivní metody identifikace malwaru, opatření proti ransomwaru nebo cloud security. S velkým zájmem se setkaly live hackingy i přednášky na třech otevřených fórech. Ve 230 příspěvcích přednesli řečníci informace k technickým otázkám, strategii zabezpečení IT, aktuálnímu vývoji v oboru a hrozbámz kyberprostoru.

Tematicky zaměřené speciální plochy a tematické trasy na veletrhu it-sa zajistí snadnou orientaci. Plocha IAM sdružovala vystavovatele zaměřené na téma Identity a Access Managementu, zatímco Startups@it-sa byla platforma pro mladé firmy a startupy. Pod střechou Data Center Plus se nacházeli vystavovatelé s řešeními pro fyzickou bezpečnost a zabezpečení výpočetních center – od projektování přes výstavbu až po provoz.

Mezi odbornými návštěvníky oblíbeným prvkem veletrhu it-sa jsou otevřená fóra. Na pódiích uprostřed veletržního dění experti ve stručných německojazyčných i anglickojazyčných referátech osvětlili aktuální hrozby a pohovořili o možnostech řešení.

Přednáškový program

Hlavní přednášku měl během třetího dne veletrhu it-sa 2016 právník a aktivista v oblasti ochrany osobních údajů Maximilian Schrems. V referátu o obecném nařízení EU o ochraně osobních údajů vysvětlil, v jakém smyslu se otázky ochrany osobních údajů dotýkají i používání řešení pro zabezpečení IT a jakým směrem se vyvíjí právní předpisy v oblasti ochrany a zabezpečení osobních údajů a aplikace těchto předpisů. Pozornost byla věnována především požadavkům na technická a organizační opatření, a s tím souvisejícím povinnostem pro pracovníky odpovídající za zabezpečení IT. Další odborné informace přinesl v 15 přednáškových řadách čtyřdenní Congress@it-sa, který se rozrostl na 15 přednáškových řad. Spektrum témat sahá od zabezpečení IT v rámci čtvrté průmyslové revoluce až po aktuální požadavky na zaměření bezpečnostních strategií. Pod střechou Congress@it-sa se uskutečnil také Den základního zabezpečení IT pořádaný německým úřadem BSI.

Mezinárodní formát

Na veletrhu it-sa 2016 představili své produkty a služby vystavovatelé z 19 zemí a pokryli při tom všechny oblasti profesionálního zabezpečení IT – od školení zaměřených na povědomí o bezpečnosti až po odvracení komplexních útoků, takzvaných Advanced Persistent Threats.

Vystavovatelé ze zemí jako Švédsko, Tchaj-wan, Jižní Korea nebo USA využívají stěžejní odborný veletrh it-sa k propagaci svých výrobků a služeb v geografickém srdci Evropy. Veletrh it-sa tak zdůrazňuje svůj význam také pro mezinárodní poskytovatele řešení v oblasti zabezpečení IT. Poprvé se na veletrhu it-sa prezentují dvě země – Francie a Izrael – v rámci společných stánků.

Letos velký, za rok větší

Veletrh it-sa 2016 se uzavřel s dvouciferným tempem růstu účasti vystavovatelů a návštěvníků i rezervovaných výstavních ploch. Zejména ze zahraničí na veletrh it-sa opět přijelo výrazně víc odborných návštěvníků než v předchozím roce. Veletrh it-sa tak dokládá svou roli stěžejní informační platformy v otázkách zabezpečení IT. Příští ročník veletrhu it-sa se v norimberském veletržním centru uskuteční od 10. do 12. října 2017, avšak už ne v hale 12, nýbrž v halách 9 a 10.

„Novým rozložením hal se veletrhu it-sa od roku 2017 otevře prostor pro budoucí růst. Zajistíme tak, aby veletrh it-sa mohl růst spolu s odvětvím zabezpečení IT, které prožívá boom, a aby mohl dále rozvíjet svou pozici platformy pro dialog mezi výrobci, prodejci a experty,“ vysvětlili nám Frank Venjakob, ředitel veletrhu it-sa. Doprovodný kongresový program se v roce 2017 uskuteční v sousedním areálu NürnbergConvention Center Mitte.

Exit mobile version