Vision32 pomáhá vyrábět sušárny řeziva

Říčanská společnost KATRES patří mezi přední světové výrobce sušáren řeziva. Široké portfolio firmy zahrnuje standardně přes 100 variant konvekčních komorových sušáren řeziva různého objemu, nerezové sušárny Nordic Line, pásové a vysokoteplotní sušárny, a dále je schopná vyrobit sušárny konstruované individuálně na základě požadavků zákazníka. Sušárny dodává především do zahraničí, český trh však v posledním roce tvoří nezanedbatelnou část produkce. Výrobu i ostatní agendy jí od roku 2003 řídí ERP systém VISION32, do té doby využívala jeho předchůdce.

Společnost KATRES se zabývá již od roku 1991 vývojem a výrobou sušáren řeziva a sušárenských technologií a své portfolio neustále inovuje a rozšiřuje. Byla založena odborníky na hydrotermickou úpravu a ochranu dřeva, kteří stojí za jejím dynamickým rozvojem a úspěchem. Od svého založení společnost vyrobila a postavila řadu sušících komor v tuzemsku a zahraničí a stala se tak v krátkém období jedním z předních českých i světových výrobců sušáren řeziva.

V začátcích si tehdy malá výrobní firma KATRES vystačila s účetním programem Oskar, který zakoupila u společnosti Vision Praha. Po dvou letech přišly úspěchy na mezinárodním poli a zvýšení objemu výroby, které si vyžádalo nový a sofistikovanější software. „A právě tehdy nás znovu oslovili z Visionu a nabídli nám jejich nový ERP systém VISION32. Rozpoznali jsme, jaké nám může tento nový produkt přinést výhody, a přistoupili k rychlé implementaci,“ vzpomíná Iveta Roučková, ekonomická ředitelka společnosti KATRES. „V době, kdy ještě ve většině firem vládlo papírování, jsme si my zjednodušili život s programem, který nám propojil agendy z výroby, ekonomiky, personalistiky a zásobování. Nezalekli jsme se automatizace a dnes jsme za to rádi,“ říká Iveta Roučková, která sama program využívá především pro ekonomiku firmy. Na Vision32 oceňuje především provázanost jednotlivých agend a to, že software funguje vždy v souladu s aktuální legislativou.

Ladislav Vaníček je obchodním manažerem společnosti Vision Praha

LANGMOEN – Švédsko: Sušárna dřeva v norském Langmoenu od české firmy KATRES

Exit mobile version