VMware chce dominovat softwarově definovaným datacetrům a hybridnímu cloudu

Pat Gelsinger, CEO společnosti VMware představil na konferenci Strategic Forum for Institutional Investors novou strategii společnosti VMware a přiblížil plány týkající se softwarově definovaných datových center, rozšíření nabídky v oblasti hybridních cloudů a pokroku v éře mnoha zařízení.

„Dlouhodobým cílem VMware je výrazné zjednodušení IT prostřednictvím virtualizace softwaru,“ řekl Gelsinger. „Zákazníci po nás chtějí, abychom jim pomohli vyřešit nejnáročnější IT výzvy jednoduchým a elegantním způsobem, tedy zajištěním nové úrovně efektivity, kontroly a pružnosti. Neustále proto přicházíme s novými inovacemi a nabídkami, které umožní IT zprostředkovávat služby pro zrychlení podnikání a zvýšení konkurenční výhody.“ Firma se chce letos zaměřit na tři hlavní oblasti:

1. Redefinice infrastruktury: Softwarově definovaná datová centra

Prostřednictvím softwarově definovaných datových center chce VMware rozšířit výhody virtualizace na všechny oblasti datového centra – síť, bezpečnost, úložiště a správa. V rámci nové strategie společnost sloučí produktovou řadu VMware vCloud Networking and SecurityTM a platformu Nicira Network Virtualization Platform (NVP) do jediné skupiny produktů založené na společné technologické platformě VMware NSX.

VMware NSX umožní plně využít potenciálu virtualizace sítí díky práci napříč VMware i ne-VMware hypervisory, systémy pro správu cloudů i základním síťovým hardwarem. Navíc VMware NSX poskytne otevřený framework pro integraci síťových a bezpečnostních služeb. VMware NSX umožní zákazníkům díky virtualizaci sítě zrychlit nasazení aplikací, snížit kapitálové i provozní náklady a proměnit síťový provoz bez jakýchkoliv výpadků.

2. Zajištění hybridního cloudu

Výrobce virtualizačních řešení představil také své plány na rozšíření softwarově definovaných datacenter centra o nabídku služeb hybridního cloudu. Ta umožní cca 480 tisícům současných zákazníkům společnosti využívat veřejného cloudu s jednotným modelem správy, organizace, síťování a bezpečnosti a bez nutnosti měnit své stávající aplikace.

Služby VMware vCloud Hybrid Service by měly být uvedeny později v tomto roce.

3. Podpora pro éru mnoha zařízení

Posledním bodem je nová koncepce podpory VMware pro mobilní sféru. Tu by měla obsluhovat již dříve představená sada VMware Horizon Suite. Ta využívá virtualizaci k proměně shluků dat, aplikací a desktopů na centralizované IT služby, které lze nasadit, spravovat a doručit koncovým uživatelům na libovolné zařízení.

Exit mobile version