VMware má nové verze aplikací s podporou architektury Cross-Cloud

Vmware na konferenci VMworld 2016 Europe v Barceloně představila nové verze výpočetních, ukládacích a cloudových řešení, které umožňují lokálně i vzdáleně provozovat, spravovat a zabezpečovat své tradiční i moderní aplikace. Nová vydání VMware vSphere, VMware Virtual SAN a VMware vRealize Automation zavádí podporu pro kontejnery, což pomáhá vývojářům dosáhnout vyšší produktivity a IT snadněji provozovat kontejnerizované aplikace v produkčním prostředí.
Nové verze staví na architektuře VMware Cross-Cloud Architecture, která umožňuje zákazníkům provozovat, spravovat, připojovat a zabezpečovat aplikace v různých cloudech a zařízeních v rámci jednoho provozního prostředí. Cross-Cloud zajišťuje konzistentnost modelů nasazení, bezpečnostních politik, přehledu a správy u všech aplikací provozovaných lokálně i vzdáleně, bez ohledu na užitý typ cloudu, hardwarovou platformu či hypervizor. Architektura spojuje vlastnosti soukromých a hybridních cloudů a dává zákazníkům svobodu inovovat v různorodém prostředí.

VMware vSphere 6.5 nabídne zjednodušené ovládání díky zvýšené míře automatizace a inovovaným funkcím pro správu, integrované komplexní zabezpečení a podporu nových typů aplikací včetně kontejnerů. Díky těmto novým možnostem nabídne VMware vSphere 6.5 zákazníkům univerzální aplikační platformu, která podporuje tradiční i moderní aplikace všech typů a podob ve všech prostředích – včetně 3D grafiky, Big Data, výhradně cloudových aplikací, kontejnerizovaného strojového učení, softwaru jako služby atd.

Virtual SAN 6.5 prý zvyšuje úsporu celkových nákladů na vlastnictví (TCO) o dalších 50 %. Zavádí podporu pro kontejnery i fyzické zátěže, podporu protokolu iSCSI, eliminuje náklady na síťový hardware díky dvounodové konfiguraci pro připojení odloučených pracovišť a poboček (Remote Office/Branch Office – ROBO) a do Virtual SAN Standard Edition přidává podporu plně flashového hardwaru.

VMware vRealize Automation 7.2, software pro automatizaci cloudu, vychází vstříc potřebám vývojářů a IT týmů zavedením přímé podpory pro Microsoft Azure a nových možností pro správu kontejnerů. S tímto novým vydáním bude moci IT a vývojáři využívající přístup DevOps pomocí jednotných předloh služeb zjednodušit dodávání integrovaných vícevrstvých aplikací včetně příslušných síťových funkcí a zabezpečení nově také v cloudu Microsoft Azure, vedle již dříve podporovaných cloudů Amazon Web Services (AWS), VMware vCloud Air a the vCloud Air Network.

VMware Cloud Services mají zákazníkům pomáhat rozšiřovat soukromé pracovní zátěže do veřejného cloudu pomocí VMware vCloud Air Network a VMware vCloud Air. Běžným motivem pro zavedení cloudu je obnova po havárii jako služba. VMware vCloud Air Network je ekosystém čítající přes 4000 poskytovatelů cloudových služeb. V rámci oznámení aktuálních novinek společnost VMware také představila beta verzi nového řešení pro obnovu po havárii v cloudu vCloud Air. Novinka poskytuje bezpečnost a izolovanost dedikovaného cloudového prostředí spolu s jednoduchostí replikačního řešení, které je přímo integrované do vSphere a optimalizované pomocí technologií SD-WAN.

Exit mobile version